Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias fräcka skämt med reportern: "Är du svensk?"

22 nov, 2023, 16:00 
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria drog ett skämt med en reporter!

Annons

Kronprinsessan Victorias besök i Tyskland präglades främst av ett stort allvar. Speciellt söndagen, den 19 november. Då inföll Volkstrauertag, den tyska minnesdagen för alla som förlorat sina liv som en konsekvens av väpnade konflikter och förtryck.

Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”Brand logo
Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”

Kronprinsessan Victoria på plats i Tyskland – talade perfekt tyska

Kronprinsessan Victoria
Victoria är en sådan kämpe!

Victoria höll ett tal på flytande tyska inne i Förbundsdagen, det tyska parlamentet. Det var ett finstämt och väl avvägt framträdande.

– Detta är en stor stund för mig personligen. Mina starka familjeband till Tyskland och allt tyskt har varit en integrerad del av mitt liv sedan jag var barn. Mina känslor för Tyskland är varma och djupa. Detta är också en betydelsefull stund för mig som Kronprinsessa och representant för Konungariket Sverige. Banden mellan mitt land och Tyskland är många, starka och går långt tillbaka i historien, sa Victoria i talet, som också kom att handla om dagsaktuella konflikter:

Annons

– Den ryska fullskaliga invasionen av Ukraina hotar freden på hela vår kontinent, skakar om grundvalarna i världsordningen och orsakar ett ohyggligt mänskligt lidande.

Det lät hur proffsigt som helst – men troligen var Victoria ganska nervös inför talet. Tyska är trots allt inte hennes modersmål, även om mamma Silvia gjorde allt för att föra sitt hemspråk vidare till sina barn.

Där tog hon tid på sig under förberedelserna, avslöjade hon för Bild Zeitungs utsände reporter Sven Kuschel.

– Jag har övat. Jag tränade mycket. Tills strax innan talet skulle framföras. Min mamma brukade berätta många historier för mig på tyska. Språket har stannat kvar hos mig, säger Victoria.

Kronprinsessan Victoria drog ett skämt med en reporter

Victoria och Sven verkar för övrigt ha kommit mycket bra överens. Artikeln i Bild Zeitung återger hur de två skämtar friskt med varandra.

VICTORIA: – Jaha, så du heter Sven. Är du från Sverige?

SVEN: – Nej, men titta: jag har mitt vikingaskägg på mig bara för i dag.

Sven har mycket riktigt ett ståtligt skägg. Han skriver att Victoria skrattade högt och gott åt kommentaren.

Annons