Kronprinsessan Victorias glamourchock vid galan i natt!

Kronprinsessan Victoria Träprisgalan 2020

Wow – vilken glamourchock! Kronprinsessan Victoria bjöd på fullt galablås vid galan i natt.

Kronprinsessan Victoria var ett av dragplåstren vid kvällens gala som sändes direkt från Berns i Stockholm med Li Pamp som konferencier. Ja, den var digital förstås, men glammig likafullt! Det var arkitekturpriset Träpriset som delades ut och det bjöds på underhållning och ”full galakänsla direkt ut i vardagsrummen”. Även hem till kronprinsessparet!

Och för en hel del av detta galablås stod Victoria: Hon bjöd på en riktig glamourchock! Klädd i blommig sidentopp, glänsande guldsmycken och tung ögonmakeup.

Kronprinsessan Victorias tal vid Träprisgalan 2020

Vilken succélook!

Ja, det var en galafeeling som nästan kändes som förr, före pandemin, när Victoria stod där framför en av gobelängerna på Kungliga slottet. Och så här sa hon i sitt tal:

– Mina damer och herrar! Det är mycket som har blivit inställt och omställt det här året. Även Träprisgalan. Jag hade väldigt gärna träffat er alla personligen ikväll – men jag är ändå glad för den här möjligheten att sända en hälsning.

– Att bygga i trä är inget nytt för oss i Sverige. Utan en lång och stolt tradition. På Kungliga slottet här i Stockholm är bjälklagen i trä. De bär, bokstavligen talat, en bit av vårt kulturarv.

– På samma sätt är mycket av vårt lands välstånd byggt av trä; av vår förmåga att ta tillvara den ovärderliga resurs som svensk skog utgör, och att ta hand om den resursen, så att den kan fortsätta växa.

Kronprinsessan Victoria och Träprisgalan 2020

Kronprinsessan Victoria Träprisgalan 2020 på Berns i Stockholm

Tunga och viktiga ord från kronprinsessan.

– Under sekler har vi byggt upp en kunskap om de möjligheter som det här enastående materialet rymmer, och det kunnandet är en värdefull tillgång för vårt land. Inte minst med tanke på den stora globala omställning som nu håller på att ske, från ändliga resurser till förnybara råvaror. Trä och träbyggande är inte bara en självklar del av vår historia. Utan också en otroligt spännande del av vår framtid!

– Jag önskar er en fortsatt fin gala. Och till alla er som nominerats till årets Träpris vill jag säga varmt grattis!

Träpriset är en av Sveriges största och mest kända arkitekturtävlingar och brukar kallas Sveriges hållbara arkitekturpris. 130 tävlingsbidrag hade kommit in och 12 byggnader var nominerade. 2020 års Träpris gick till byggnaden Ateljé i Södersvik, en ateljé och fritidshus på Rådmansö i Roslagen.

Se – och hör – kronprinsessan Victoria här:

LÄS OCKSÅ: Chockbytet! Anna Westling – i Victorias klänning

LÄS OCKSÅ: Nobelfestens mest omtalade! Allt om Victorias retro-glamour

Foto: Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna.