Kronprinsessan Victorias gravidavslöjande på kungliga festen

kronprinsessan victoria prins daniel 2011

Victoria och Daniel var kungliga gäster när furst Albert och furstinnan Charlene svarade ja till varandra, för snart 11 år sedan. Och de bar på en alldeles underbar hemlighet!

Vi alla minns furst Alberts och furstinnan Charlenes bröllop i Monaco, den 1 juni år 2011. Det lyckliga brudparet eklaterade sin förlovning några dagar efter Victorias och Daniels bröllop, år 2010, och året därpå gifte de sig borgerligt ute på borggården, bredvid furstepalatset.

Victoria och Daniel på bröllop i Monaco

Den stora kärleksfesten gästades av Europas alla kungligheter, och internationella stjärnor som supermodellen Victoria Silvstedt(!). Men det var inte bara fursteparet och bruden otroligt vackra klänning, designad av Giorgio Armani, som fick uppmärksamhet den här dagen.

victoria daniel 2011

Kronprinsessparet på Alberts och Charlenes bröllop, år 2011.

Många blickar letade sig även mot Victorias och Daniels håll. De var ju också nygifta och vid den här tidpunkten gick många och väntade på det stora gravidavslöjandet. Men kronprinsessparet höll en låg profil och hela den svenska kungafamiljen anlände till Monaco från sommarparadiset Sainte-Maxime på Franska rivieran.

Det blev dock en del spekulationer när den svenska kungafamiljen inte närvarade vid en av middagarna, som ägde rum i anslutning till bröllopet. Frånvaron ledde dock inte till att hovet avslöjade några nyheter om Victoria och Daniel.

kungaparet

Vårt fina kungapar i Monaco.

Hovanställda, runt om i Europa, tycker att den här typen av “avslöjanden” ska komma i rätt tid. Kronprinsessan Mary väntade ju till exempel sina tvillingar under Victorias och Daniels bröllop, men dolde sin lyckliga hemlighet för att brudparet skulle få skina ifred.

Alla nyfikna svenskar fick istället vänta, på gravidbeskedet, till den 17 augusti – samma år. Och när hovet väl berättade att kronprinsessparet skulle få barn blev det total babyyra i hela landet! Tänk att det var lilla Estelle de skulle få.

Foto: TT