Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias hemliga julplaner – Ewa och Olle Westling får packa väskorna

12 dec, 2023, 20:37 
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria har speciella julplaner i år, kan Svensk Dam avslöja.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är väldigt traditionsbundna när det kommer till julen. Varje december, några dagar innan julafton, kommer den årliga hälsningen från hela familjen, och då ska prinsessan Estelle och prins Oscar vara med på ett hörn!

Och Daniel och Victoria kör med ett beprövat system när det gäller själva julafton. De allra flesta svenska familjerna brukar fira varannan jul i ett ena familjehemmet, varannan i det andra.

GLAMCHOCK! Här anländer kungafamiljen till privata Nobelpartyt på Kungliga slottetBrand logo
GLAMCHOCK! Här anländer kungafamiljen till privata Nobelpartyt på Kungliga slottet

Kronprinsessan Victorias julplaner i år

Kronprinsessan Victoria
Dessa fyra kommer att få en underbar jul!

I fjol firade Daniel och Victoria med prinsens föräldrar Olle och Ewa Westling i det faluröda kedjehuset på Smältvägen i Ockelbo. Men i år, 2023, är det alltså Stockholm som gäller.

Annons

Olle och Ewa fick vara värdar för julen, så kunde man kanske tro att kungen och drottning Silvia skulle få äran i år. Så det blir det dock inte.

Enligt Svensk Dams uppgifter kommer Haga slott och inte Drottningholm agera skådeplats för den kungliga julen. Victoria och Daniel blir alltså julaftonsvärdar!

Men kungen och Silvia är nog nöjda bara med att träffa barnbarnen överhuvudtaget. I fjol hade de en ganska ensam jul, vilket drottningen beklagade.

– Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip firar med sina svärföräldrar i år. Vi skulle också vilja ha dem hos oss, men man måste vara rättvis, sa Silvia när hon gästade välgörenhetsgalan Ein Herz für Kinder i Berlin i januari.

Därför får Olle och Ewa Westling följa med

Julen är speciell i år, för dagen före dopparedan är också Silvias 80-årsdag. Då väntas drottningen bjuda in till en större familjemiddag – och dit lär Ewa och Olle definitivt komma. För Silvia, som har en god relation med sin svärsons föräldrar, sätter de sig i bilen och kör de 21 milen från Ockelbo till Stockholm.

Och när de väl är där kommer de att passa på att fira jul med barnbarnen på Haga. Vilket julkalas! Och vilken fröjd för Estelle och Oscar att ha både morföräldrarna och farföräldrarna hemma på årets mysigaste familjehögtid.

Hovet vill inte bekräfta Svensk Dams uppgifter:

– Kungafamiljen firar privat jul i Stockholm, säger informationschefen Margareta Thorgren.

Annons