Kronprinsessan Victorias höstlov med barnen

kronprinsessan victoria får tid med estelle och oscar

Danmark, Island, Japan – och snart Bosnien och Hercegovina. Kronprinsessan Victoria har en intensiv höst. Men nästa vecka får hon äntligen pusta ut hemma på Haga med Estelle och Oscar.

Ingen rast och ingen ro. Kronprinsessan Victorias arbetsschema den här hösten är, minst sagt, intensivt. På bara några veckor har hon genomfört tre resor i konungens tjänst. Hon har varit i Danmark, på Island och nu senast – den högtidliga kröningen i Japan.

Äntligen ledigt med Estelle och Oscar

Om två veckor reser dessutom hon och Daniel till Bosnien och Hercegovina, där de ska tillbringa ett par dagar i huvudstaden Sarajevo. Men innan dess ska Victoria ta det lite lugnare och fylla på energidepåerna hemma på Haga. Nästa vecka är det nämligen höstlov, för barn i Stockholm, och då är även prinsessan Estelle och prins Oscar lediga från skolan respektive förskolan.

victoria och kungen i japan

– Kronprinsessparet kommer att passa på att ägna lite mer tid åt barnen när de är lediga, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Varken Victoria eller Daniel har någonting inplanerat i den kungliga kalendern, mellan den 25 oktober och 4 november, men de betyder inte att de är helt lediga. Åtminstone inte alla höstlovsdagar. Margareta Thorgren förklarar vidare att alla kungliga resor kräver förberedelser. Så även den till Bosnien och Hercegovina.

Barnen har höstlov

Därför kommer kronprinsessparet både vara lediga tid med barnen och sätta sig in i reseprogrammet under veckan som kommer. Och känner vi Victoria och Daniel rätt kommer mycket av den lediga tiden tillbringas utomhus. De älskar att vara ute i naturen med Estelle och Oscar – och plockar gärna upp plast på vägen.

För några veckor sedan delade Victoria med sig av en film när prins Oscar cyklar omkring i Hagaparken och ropar “Plast i naturen, plast i naturen!”. Så familjen verkar ha gjort plast-letandet till sin egen lilla sport.

Foto: TT

Video: Kronprinsessan Victoria

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: