Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias mystiska beteende – försvinner efter orden till prins Daniel

15 sep, 2023, 11:31 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria försvann plötsligt från den kungliga balkongen efter ett par utväxlade ord med prins Daniel.
Annons

Kungens jubileum har fått en glimrande start. Efter en sagolik vacker Te Deum-gudstjänst i Slottskyrkan var det dags för högvaktsavslösningen på Yttre borggården.

Kungen själv stod nere på borggården tillsammans med sonen prins Carl Philip, som ju själv är reservofficer med majors grad.

Estelle och Oscar stjäl showen – överraskar alla!Brand logo
Estelle och Oscar stjäl showen – överraskar alla!

Kronprinsessan Victoria försvann plötsligt från balkongen

Kronprinsessan Victoria
Victoria växlar några ord med Daniel innan hon försvinner in i slottet.

Resten av kungafamiljen stod på den kungliga balkongen och följde det majestätiska skådespelet. Men det var större ruljangs på den där balkongen än man hade kunnat vänta sig.

Annons

Många reagerade när kronprinsessan Victoria plötsligt lutade sig fram och växlade några ord med sin make, prins Daniel, för att sedan lämna balkongen och försvinna in i slottet. Detta kunde man tydligt se i SVT:s sändning från ceremonin.

Mycket rörigt på balkongen

Två minuter var hon plötsligt tillbaka på balkongen, jämte sin syster, prinsessan Madeleine. Vad hon gjorde under de minuterna då hon var borta, det kommer nog att förbli ett mysterium.

Det var överlag en ganska rörig historia som utspelade sig på balkongen. Chris O'Neill kom och försvann några gånger, prinsessan Sofia likaså.

DETTA ÄR HÖGVAKTEN

Högvakt har funnits vid Kungliga slottet sedan 1523 och utgjordes då av 100–200 soldater som även stod för stadens ordningshållning och brandförsvar.

Idag går förband från hela Sverige högvakt och de utgör en viktig del i skyddet av Kungafamiljen och av den militära beredskapen i Stockholm. Huvudansvaret för att bemanna högvakten har Livgardet.

Högvaktsavlösningen och vaktparaden är även en populär publikattraktion. Under sommarhalvåret marscherar eller rider vaktparaden med musikkår genom stadens gator och fram till slottets yttre borggård.

Vid H.M. Konungens representation, såsom statsbesök och audienser, tjänstgör ytterligare paradstyrkor. Då ses drabantvakter i Karl XI:s uniform, beriden eskort och grenadjärvakterna med dess karaktäristiska björnskinnsmössor från 1800-talet.

Källa: Hovets hemsida

Annons