Kronprinsessan Victorias och Ewa Westlings plan

ewa westling kronprinsessan victoria

Victoria och Daniel umgås mycket med prinsens föräldrar, Ewa och Olle Westling. På sommaren har de en tradition som Daniel aldrig skulle vilja tumma på.

Nu är det bara några få månader kvar till de härligaste månaderna på året. Juni, juli och augusti. Just nu sitter många småbarnsfamiljer med sina semesterplaneringar för att så småningom kunna synka dem med resten av släkten. Så även kungafamiljen.

Victoria och Daniel älskar att vara i Sverige när barnen har sommarlov. De möter svenska folket och alla journalister under Victoriadagen men sedan väntar alltid några lugna veckor på Solliden. Kronprinsessparet har ett eget hus på det kungliga ägorna och kan alltså vara ifred när de vill och umgås med resten av kungafamiljen när de känner för det. Och de får alltid besök av Daniels föräldrar under sommarveckorna. Till skillnad mot Sofias föräldrar och Chris mamma Eva O’Neill kan paret Westling stanna på Solliden längre, eftersom de bor hemma hos kronprinessparet och inte hemma hos kungaparet i “storslottet” (där det alltid är många gäster som avlöser varandra).

Paret Westling semestrar med Victoria och Daniel

Villa Skönvik, som Victorias och Daniels sommarparadis heter, är 328 kvadratmeter stort och ligger i en avskild del av Sollidens prydliga slottsområde. Kronprinsessan har varit på Öland sedan barnsben. Och prinsen har också tagit ön till sitt hjärta. Han går upp i arla morgonstund och spelar golf på någon av Ekerum Resorts två, fina 18-hålsbanor. Victoria tar sköna långpromenader över Alvaret och kopplar av på eftermiddagarna i solglittret vid Kalmarsund. Den barnvänliga gräsmattan är perfekt för Estelle och Oscar när de vill stoja och busa.

estelle ewa westling

I sommar får Estelle och farmor Ewa mycket kvalitetstid tillsammans.

Prins Daniel är också mån om att Estelle och Oscar ska tillbringa mycket tid med farmor och farmor. Inte bara korta besök utan längre semestrar. Mormor Ewa tar alltid med barnbarnen på roliga utflykter, utan någon koppling till den kungliga världen. Och det uppskattar Daniel. För honom är det viktigt att de får se hur världen ser ut utanför slottet. Någonting som Ewa och Olle verkligen kan bidra med.

Foto: TT