Kronprinsessan Victorias och prins Daniels geniala fusk

kronprinsessan victoria prins daniel

Victoria och Daniel har anpassat sig till sin nya vardag med ett hemmakontor på Haga slott. Men en detalj på hovets nya bild förvånar!

Man får inte vara dum! Coronakrisen kräver nya sätt att tänka och Victoria och Daniel tar förändringen på största allvar.

När kungaparet sitter isolerade på Stenhammar är det kronprinsessparet som ansvarar för det kungliga arbetet hemma i Stockholm. Men eftersom viruset fortfarande har ett stadigt grepp om huvudstaden är deras möten främst digitala.

Fördelen men den här typen av möten är förstås att man minskar smittspridningen men det finns också nackdelar. Vid den här typen av sammankomsten har inte kronprinsessparet sin personal med sig, det vill säga adjutanter, hovmarskalker och informationssekreterare. Personer som i vanliga fall brukar tillhandahålla dem med information, och små instick, längs det kungliga uppdragets gång.

Prins Daniels hemliga knep

Ett sådant här “instick” kan vara att viska namn och yrkestitel till den kungliga, innan personen i fråga börjar tala. Victoria och Daniel träffar ju vanligtvis uppemot hundra människor varje månad och då är det förstås svårt att ha stenkoll på var och en.

victoria daniel fusklapp

Under ett digitalt möte med Sveriges alla landshövdingar, under torsdagen, löste Daniel situationen med en fusklapp! Framför honom på matsalsbordet, precis bredvid datorn, låg nämligen en bunt med papper. Och den som tittar riktigt noga ser nog att papperna visar både bilder och namn på dem som ska tala under mötet. Smart!

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna