Kronprinsessan Victorias och prins Daniels Ockelbo

kronprinsessan victorias och prins daniels liv i ockelbo

Victoria och Daniel uppskattar verkligen lugnet hemma hos Ewa och Olle Westling. Men trots att ortens invånare tycker att det är spännande när den kungliga familjen kommer på besök så får de vara ifred. Ockelbo ska vara en fristad för dem.

Fest, glamour och slottsmiddagar. Tre ord som symboliserar höjden av lyx. Men inte för Victoria och Daniel. Nej, i deras kungliga vardag ingår sådana här typer av tillställningar i arbetet och de uppskattar istället att få komma ut på landet och klä sig i jeans och t-shirt. Att få gå långa skogspromenader, utan någon tid att passa, är det lyxigaste kronprinsessparet kan tänka sig.

Estelle och Oscar älskar utflykterna i Ockelbo

Och det är precis så Victoria och Daniel lever när de kommer hem till prinsens föräldrar, Ewa och Olle Westling, i Ockelbo.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar i Ockelbo.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar i Ockelbo.

Vardagen i det röda kedjehuset på Smältvägen ligger långt ifrån det kungliga strålkastarljuset i Stockholm. Där kan Victoria och Daniel vara sig själva och ta en välbehövlig paus ifrån all uppmärksamhet. Att dessutom få se Estelle och Oscar röra sig fritt, i det lilla samhället, betyder förstås allt. Alla i familjen uppskattar lugnet i Ockelbo.

Men vad gör de då när de har en ledig helg hemma hos farmor och farfar?

Prins Daniel är extremt mån om att visa Estelle och Oscar hur han hade det som liten. Familjen har bland annat varit förbi Perslundaskolan där prins gick i låg- och mellanstadiet. Dessutom träffar de vänner och grannar till Ewa och Olle och om vädret tillåter kan det även bli ett dopp i det vattenfyllda stenbrottet i Trödje – som ju faktiskt kallas för Victoriasjön. Får barnen välja beställer de även pizza på Pizzeria Atalanta i Ockelbo och där kan man både välja “Victoriaspecial” med fläskfilé eller en “Danielspecial” med oxfilé. Pizzerian ligger bara ett stenkast från Daniels föräldrarhem.

Grannarna vill skapa en fristad för Victoria och Daniel

Ibland åker de dessutom till Gävle för att hälsa på Daniels syster, Anna Westling Söderström, och shoppa. Familjen Westling har åkt till Gävle och uträttat ärenden så länge Daniel kan minnas och den utflykten vill han förstås göra med Estelle och Oscar också.

estelle med daniels syster anna

Prinsessan Estelle har en nära relation till Daniels syster, Anna Westling Söderström.

Daniel har verkligen satt Ockelbo på kartan. Både ortens turism och besöksnäring har gynnats av prins-titeln. Men det viktigaste för invånarna är att Victoria och Daniel ska känna att Ockelbo är en fristad. När förlovningen eklaterades, år 2009, blev familjens Westlings grannar nerringda av journalister. Men de berättade ingenting och lade istället locket på.

– I Ockelbos folksjäl finns en god vilja och sammanhållning. Man var stolt och ville respektera paret, sa kommunchefen Lars Sjödin under den här perioden.

– Vi vill ju att Ockelbo ska få uppmärksamhet. Men det viktigaste är att Daniel och Victoria ska kunna komma hit och få vara i fred.

Foto: TT