Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias okända Bernadottesläkting!

20 maj, 2020, 16:00 
Kronprinsessan Victoria och hennes okända släkting Elsa Bernadotte.
En ”ny” Bernadotte på den kungliga scenen – och hon är okänd för många: Här är kronprinsessan Victorias släkting Elsa Bernadotte!
Annons

Här är hon – kronprinsessan Victorias (för många) okända släkting! 31-åriga Elsa Bernadotte har efternamnet som alla studsar till på, men sin superkarriär som entreprenör har hon skapat helt av egen kraft.

2015 grundade hon maträddar-appen Karma, som förmedlar mat som restauranger, caféer och affärer annars skulle ha slängt. Allt för halva priset och till 1,3 miljoner användare.

Entreprenören Elsa Bernadotte som grundat mat-appen Karma.
De senaste åren har Elsa Bernadottes namn synts på många tunga topplistor: Forbes 30 under 30, Framtidens Kvinnliga Ledare och Näringslivets 125 mäktigaste kvinnor.

Elsa är dotter till kungens brylling Carl Bernadotte, 64, och hans fru Lotta, 65, och uppvuxen på godset Frötuna i Rasbo utanför Uppsala, där kungens pappa ofta var och jagade på sin tid.

Lotta och Carl Bernadotte från Frötuna gård.
Kungens brylling Carl Bernadotte med sin fru Lotta.
Oscar ”Oscis” Bernadotte.
Elsas farfar Oscis Bernadotte som gick bort 2018.
Annons

I dag är det Elsas föräldrar som driver Frötuna, numera som kursgård där man arrangerar retreater och konferenser.

Kungafamiljen och Frötuna gård

Familjen Bernadottes Frötuna gård i Rasbo utanför Uppsala.
Familjens Bernadottes Frötuna.

– Jag har många fina minnen från alla besök som jag och min familj gjort på Frötuna gård, där vi alltid möttes av en stor gästfrihet och en kär familjegemenskap, har kungen berättat för Svensk Damtidning.

Annons

Och snart kliver Elsa Bernadotte ut i det kungliga strålkastarljuset: Hon och prins Daniel ska båda medverka när hans Fellowship sänder live från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien nu på onsdag.

Prins Daniel i Sundsvall med sitt Fellowship.
Prins Daniel.

Det blir ett peppande event som vänder sig till Sveriges unga och Elsa Bernadotte ska bland annat prata om hur hon blev entreprenör efter att ha hoppat av prestigejobbet på Chanel – och hur hon sedan hittade sin affärsidé.

Foto: TT.

Annons