Kronprinsessan Victorias ord till Estelle och Oscar: ”Måste ha stor respekt”

Kronprinsessan Victorias ord till Estelle och Oscar: ”Måste ha stor respekt”

När stora händelser sker i världen är det inte alltid lätt att förklara det för de minsta, det här har Victoria sagt om pandemin till Estelle och Oscar.
Prinsfamiljen önskar glad advent – hör småprinsarna prata!
Slå på ljud

I år har vi inte bara fått en utan två kungliga dokumentärer som summerar året ur kungahusets perspektiv. I den traditionsenliga Året med kungafamiljen i SVT fick vi bland annat höra kungens åsikt om de höga dödstalen vi haft till följd av coronapandemin i Sverige, något som skapade ringar på vattnet och blev till en världsnyhet.

Nu får vi också ta del av TV4:s version av kungahusdokumentär, nämligen Kungahuset 2020, där nyhetsankaret Rania Shemoun Olsson följer med kungafamiljen på olika uppdrag under året.

Victorias ord om pandemin till barnen

Vi får bland annat se Victoria och Daniel besöka det tillfälliga fältsjukhuset i Älvsjö under våren, och där berättar Victoria mer om hur hon pratar med prinsessan Estelle och prins Oscar om det som händer under pandemin.

– Det är givetvis så att man får bara försiktig med på vilket sätt man berättar för barnen, men de tar ju också del av nyheterna. Jag tycker att det är viktigt att de vet vad som pågår, säger kronprinsessan i Kungahuset 2020.

Det är inte ett helt lätt ämne att förklara för barn, speciellt inte när de är så små som Estelle och Oscar, men kronprinsessan tycker att det är viktigt att de är medvetna om andra människor och deras situation.

– Jag försöker säga att det är många i vårt samhälle idag som lever under stor stress, det måste man ha stor respekt för och vi måste ta hand om varandra, fortsätter Victoria.