Kronprinsessan Victorias ord till prins Daniel inför alla

kronprinsessan victorias kommentar till prins daniel

Under nationaldagen fick se Victoria i en helt ny roll – som slottsguide! Men en av hennes kommentar, i SVT:s sändning, har väckt frågor.

Men vänta lite nu! Vad sa kronprinsessan egentligen?

När kungafamiljen skulle fira årets nationaldag tvingades de vara lite extra uppfinningsrika. Coronaviruset, och regeringens restriktioner, satte ju nämligen stopp för alla besökare, som var påväg till slottet, och några artistframträdanden på Skansen blev det inte heller.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar

Kronprinsessparet minns bröllopsdagen för 10 år sedan!

Victoria testade istället ett helt nytt grepp. Hon tog nämligen med sig sin familj och guidade svenska folket genom slottet – via en filmkamera. Från Lejonbacken till Vita havet.

Victorias ord om Daniel på nationaldagen

Filmklippet, som sändes i SVT:s nationaldagssändning den 6 juni, har blivit enormt hyllad men det fanns faktiskt en kunglig kommentar som svenska folket studsade lite på.

När familjen hade kommit fram till Vita havet, eller festsalen som den också kallas, kallade Victoria nämligen sin man för “Daniel” inför Estelle och Oscar. Inte pappa.

prins daniel victoria

Victorias kommentar i SVT-klippet har väckt frågor.

– Där du Oscar står. Och där Estelle står. Där dansade Daniel och jag bröllopsvals, för nästan exakt 10 år sedan, den 19 juni 2010, säger kronprinsessan i tv-klippet.

Men alla som känner kronprinsessan, och vet hur pedagogisk hon här, vet förstås hur hon tänkte när hon sa så. Rundturen var ju inte bara för de syskonen – utan även för alla tv-tittare. Och för att undvika eventuella missförstånd använde Victoria Daniels namn, när hon beskrev deras bröllopsdag för snart 10 år sedan.

Pedagogiskt – det har hon alltid varit.

Se Victoria som slottsguide här! 

Foto: TT, SVT