Kronprinsessan Victorias otroliga miljongåva till barnen

Kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle och prins Daniel

MEGA

Kronprinsessan Victoria har stått för en otroliga gåva till barnen.

Här dyker okände mannen upp bredvid Victoria!
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är två väldigt engagerade människor. Och det finns ett specifikt område där deras engagemang är extra starkt: de unga.

Det syns till exempel i alla otaliga arbetstimmar de lagt ner i Generation Pep, rörelsen som Daniel och Victoria grundade för att se till att barn och ungdomar lär sig vikten av regelbunden motion.

Kronprinsessan Victorias otroliga miljongåva till barnen

Kronprinsessan Victoria

Vilken underbar familj!

Men det finns fler organisationer där ute som gör gott för landets barn. Därför väljer Victoria och Daniel att stötta dessa på bästa möjliga sätt: genom att öppna plånboken.

Olika organisationer har fått skicka in ansökningar där de fått motivera varför de behöver anslag från Kronprinsessparets stiftelse. Nu har fjorton av dessa tilldelats ett bidrag som ska hjälpa dem att utföra sin verksamhet.

– Att skapa förutsättningar för att barn och unga i Sverige ska kunna leva hälsosamma liv och känna framtidstro kräver engagemang och insatser från många delar av samhället, inte minst i spåren av coronapandemin. Även i år har stiftelsen valt att ge stöd och uppmuntran till både nya insatser och väl beprövade verksamheter som med extra medel kan nå ut bredare till fler barn och unga. Jag är imponerad över hur omsorgsfullt stiftelsen väljer ut de organisationer man ger stöd till. Stiftelsens ledning, styrelsen, expertrådet och på senare år, även ungdomsrådet, bidrar alla med olika kunskap och perspektiv för att välja de som har störst förutsättning att åstadkomma verklig förändring tillsammans med barn och unga, säger Pernilla Bard, grundare av Social Initiative och medlem i Kronprinsessparets stiftelses expertråd.

Ger bidrag till många olika organisationer

Bland listan på organisationer som fått bidrag hittar vi till exempel Ensamkommandes Förbund, som hjälper ensamkommande flyktingar i Skåne. Och Suicide Zero, som arbetar med suicidprevention och mental ohälsa bland barn och ungdomar.

Här är den fullständiga listan över organisationerna som beviljats anslag:

Drömstort

En Frisk Generation

Ensamkommandes Förbund

Fritidsbanken

Förebildarna

Högaborgs bollklubb

Junis

Läxhjälpen

Mamma United

Rapatac

Right To Play Sverige

Suicide Zero

The Good Talents

Under Kevlaret