Kronprinsessan Victorias plan med Madeleine

kronprinsessan victoria prinsessan madeleine
Victoria arbetar mer än någonsin och prinsessan Madeleine har inga planer på att resa hem till Stockholm. Det dröjer innan de kungliga systrarna ses nästa gång.
Annons

Det kungliga jobbåret 2020 år igång och kronprinsessan Victoria har ett hektiskt arbetsschema framför sig. Hon var den kunglighet som jobbade mest förra året och av hovets kalender att döma kommer de bli likadant i år. Kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar gör att Victoria och Daniel får en ännu mer central roll. De förväntas representera på olika håll i Sverige – samtidigt som de åker på resor utomlands.

Annons

Annons

Victoria är flitig som få men hon är också extremt mån om sina relationer. Och relationen med Madeleine kräver ju både tid och planering. Förra året flyttade ju prinsessan till Florida och trots att systrarna ofta pratar i telefon är saknaden förstås enorm. De har stöttat varandra genom hela uppväxten och när kungaparet var upptagna med kungliga plikter var det kronprinsessan som klev in, som en slags “extramamma” för både Carl Philip och Madeleine.

Dröjer innan Victoria och Madeleine träffas

Enligt Svensk Damtidning firade Victoria och Madeleine jul på olika håll. Prinsessan var med på mamma Silvias födelsedag, den 23 december, men sedan bar det av till England och familjen O’Neills 1700-tals gods. Ja, senaste gången de kunde njuta av riktig kvalitetstid var faktiskt i början av november, förra året, då kronprinsessfamiljen åkte och hälsade på Madeleine och Chris i Florida.

Av kungahusets kalender att döma har Victoria ingen möjlighet att åka och hälsa på Madeleine de närmsta månaderna. För hennes del kommer det att vara fullt fokus på de kungliga plikterna. Kungen behöver kronprinsessan i Sverige för att den kungliga representationen ska kunna vara på topp. Och till Florida åker man inte till över en helg. Därför kommer det att dröja innan Madeleine och Victoria träffas.

Annons

Att inte kunna träffa sin syster är tufft. Både Victoria och Madeleine är måna om att kusinerna ska få en så nära relation som möjligt.

– Det känns viktigt att kusinerna också får en nära vänskap. Syskon kan man bli lite arga på, och vänner. Men kusiner är speciella, har Madeleine sagt i en tidigare intervju.

Nu hoppas vi att de kungliga systrarna kan flytta om i sina kalendrar så att kusinerna – och de själva – får lite efterlängtad tid tillsammans.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Kronprinsessan Victorias plan med Madeleine”

 1. Anna skriver: 11 januari, 2020

  Om V vill träffa sin lillasyster så kan hon välja stt resa till henne på någon av de semestrar de kungliga har, vid jul,sportlov påsk,sommarlov,höstlov.I stället för Alperna välja lillasyster.
  Chris har nog inte samma möjligheter till ledigheter.


 2. EwaW skriver: 11 januari, 2020

  Avskaffa monarkin så kan de umgås var, när och hur mycket de vill.


 3. Angelika skriver: 13 januari, 2020

  Vi vanliga dödliga får vara glada om vi har tåd och semesterdagar till att träffa syskon som bor o arbetar utomlands, på skiljda kontinenter. Många har en betydligt mer späckad jobbkalender än de kungliga.


 4. Grethe skriver: 15 januari, 2020

  Siden Madeleine er hjemmeværende mor er det ingenting som sier at ikke hun kan ta barna med over dammen og besøke sin søster vil de treffes. De er i samme situasjon som alle andre familier hverken mer eller mindre. Så dette ble bare tøvete.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar