Kronprinsessan Victorias plan med Madeleine

kronprinsessan victoria prinsessan madeleine

Victoria arbetar mer än någonsin och prinsessan Madeleine har inga planer på att resa hem till Stockholm. Det dröjer innan de kungliga systrarna ses nästa gång.

Det kungliga jobbåret 2020 år igång och kronprinsessan Victoria har ett hektiskt arbetsschema framför sig. Hon var den kunglighet som jobbade mest förra året och av hovets kalender att döma kommer de bli likadant i år. Kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar gör att Victoria och Daniel får en ännu mer central roll. De förväntas representera på olika håll i Sverige – samtidigt som de åker på resor utomlands.

Victoria är flitig som få men hon är också extremt mån om sina relationer. Och relationen med Madeleine kräver ju både tid och planering. Förra året flyttade ju prinsessan till Florida och trots att systrarna ofta pratar i telefon är saknaden förstås enorm. De har stöttat varandra genom hela uppväxten och när kungaparet var upptagna med kungliga plikter var det kronprinsessan som klev in, som en slags “extramamma” för både Carl Philip och Madeleine.

Dröjer innan Victoria och Madeleine träffas

Enligt Svensk Damtidning firade Victoria och Madeleine jul på olika håll. Prinsessan var med på mamma Silvias födelsedag, den 23 december, men sedan bar det av till England och familjen O’Neills 1700-tals gods. Ja, senaste gången de kunde njuta av riktig kvalitetstid var faktiskt i början av november, förra året, då kronprinsessfamiljen åkte och hälsade på Madeleine och Chris i Florida.

Av kungahusets kalender att döma har Victoria ingen möjlighet att åka och hälsa på Madeleine de närmsta månaderna. För hennes del kommer det att vara fullt fokus på de kungliga plikterna. Kungen behöver kronprinsessan i Sverige för att den kungliga representationen ska kunna vara på topp. Och till Florida åker man inte till över en helg. Därför kommer det att dröja innan Madeleine och Victoria träffas.

Att inte kunna träffa sin syster är tufft. Både Victoria och Madeleine är måna om att kusinerna ska få en så nära relation som möjligt.

– Det känns viktigt att kusinerna också får en nära vänskap. Syskon kan man bli lite arga på, och vänner. Men kusiner är speciella, har Madeleine sagt i en tidigare intervju.

Nu hoppas vi att de kungliga systrarna kan flytta om i sina kalendrar så att kusinerna – och de själva – får lite efterlängtad tid tillsammans.

Foto: TT