Kronprinsessan Victorias revansch efter skilsmässoryktet – här är listan

Kronprinsessan Victorias revansch efter skilsmässoryktet – här är listan

Kronprinsessan Victoria har fått revansch efter skilsmässoryktena.

3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena
1:10

Efter reklamen: 3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena

(1:10)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel bröt mot sin egen tradition när de plötsligt gjorde ett uttalande om sin relation.

De tog till orda på Instagram, via kungahusets officiella konto.

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund", skrev Daniel och Victoria.

Det här var såklart ett stort beslut för Victoria. Hon värnar om sitt privatliv, men vill samtidigt sätta stopp på ryktesspridningen.

Kronprinsessan Victoria gör succé

Nu hoppas självfallet kronprinsessparet på en återgång till det normala. De vill jobba på som vanligt, speciellt under så oroliga tider som vi genomlider just nu.

Och det är många som tycker att Victoria gör ett bra jobb. Däribland Expressen.

På den internationella kvinnodagen har tidningen presenterat en lista på 100 kvinnor.

"Den 8 mars – Internationella kvinnodagen – uppmärksammar Expressen 100 svenska kvinnor som är förebilder eller på annat sätt sticker ut. Här är årets kvinnor", skriver Expressen.

"En unik dementi"

Och vem hittar vi på plats nummer två på listan, endast slagen av statsminister Magdalena Andersson? Jo, vår kronprinsessa!

Victoria har också fått en fin motivering i samband med utnämningen. Där nämns hennes hantering av skilsmässoryktena.

"Victoria och Daniel gick ut sida vid sida i en unik dementi av ryktena om en förestående skilsmässa. Det är inte lätt att leva i offentligheten, men Victoria gör det med pondus och värdighet. Det senaste året har hon utmärkt sig med sitt engagemang på kulturområdet, digitala besök i landets kommuner och för bilden i uniform från återinvigningen av Älvsborgs amfibieregemente. I tider av oro i Europa spelar kungahuset för många en viktig roll som samlande symbol", skriver Expressen.