Kronprinsessan Victorias tårfyllda möte utan Daniel: "Började störtböla"

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria var med om ett rörande ögonblick.
Estelle & Oscar stjäl showen utanför Kungliga slottet!
0:41

Efter reklamen: Estelle & Oscar stjäl showen utanför Kungliga slottet!

(0:41)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria var nyligen med om ett väldigt känslosamt möte. Det ägde rum på Arlanda.

Victoria, som rest dit utan maken prins Daniel vid sin sida, var på flygplatsen för att välkomna hem Sveriges trupp i Paralympics.

Kronprinsessan Victorias tårfyllda möte – vittnet berättar

Och det var ett succéspel för blågul del. Sverige skickade bara nio deltagare till tävlingarna i Peking, men kom ändå hem med sju medaljer. Tre av dessa, två guld och ett brons, togs av alpinstjärnan Ebba Årsjö.

Hon var med om ett tårfyllt ögonblick på Arlanda, där kronprinsessan spelade en roll.

– Jag har jätte-, jätteont i mitt knä och jag har inte sovit på två dagar. Men att få se min familj, jag började störtböla direkt. Det var så mycket känslor och kärlek. Sedan att få träffa kronprinsessan som var så snäll, säger Årsjö i en intervju med Aftonbladet.

Ebba fick ett mycket gott intryck av Victoria.

Ebba Årsjö

Ebba Årsjö med mamma Pernilla vid hemkomsten på Arlanda flygplats.

Christine Olsson

– Vi satt allihopa och pratade. Hon hade väldigt mycket frågor och var väldigt påläst, det var väldigt trevligt, säger Ebba.

Kungens fina tal till paralympierna

Kungafamiljen har en stark koppling till Paralympics. Kungen höll ett specialskrivet tal till den svenska truppen innan spelen drog igång:

Kära paralympier!

Efter ett vinter-OS med fina svenska framgångar har det nu blivit er tur att inta arenorna i Peking.

Jag vet att ni har förberett er länge för detta. Ni har tränat hårt för att ta er till Paralympics - nu är ni där. Det är ingen liten prestation! Tag väl vara på tillfället!

Vi hoppas förstås på många fina framgångar och medaljer de här kommande veckorna. Men oavsett utfallet så vet jag, att ni kommer att kämpa väl. Till glädje och stolthet för dig och alla oss här hemma i Sverige.

Bästa paralympier: Jag säger som jag brukar göra: Håll den svenska fanan högt! Ha roligt! Och stort lycka till i Peking!