Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias viktiga ord till barnen

11 apr, 2018, 20:48 
Kampen för barns rättigheter behövs mer än någonsin. Mycket arbete återstår – men kronprinsessan Victorias tal gav hopp.
Annons

Tio timmar med fullt fokus på barns rättigheter. Det blev en lång och intensiv dag på Stockholms slott, och det var en allvarlig men hoppfull kronprinsessa som avslutade dagens Global Child Forum.

Själv tillbringade hon en del av eftermiddagen med en workshop i Bernadottegalleriet, slottets porträttgalleri där hennes anfäder hänger i guldramar från golv till tak. För snart 8 år sedan skar hon och prins Daniel upp sin tre meter höga bröllopstårta här, nu skulle hon och de andra deltagarna fokusera på ett betydligt allvarligare ämne: hur vi på ett konkret kan möta utmaningarna i kampen mot barnarbete. Ett av tio barn i världen är drabbat och även om det går framåt, så går det alldeles för långsamt, konstaterade talarna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Det blev ett gripande möte med barnen Ruth och Fauza som berättade om sina egna erfarenheter av barnarbete.

Men målmedvetenheten och det starka drivet kändes på hela slottet och dagen mynnade ut i många konkreta idéer. Kronprinsessan antecknade febrilt. Och avslutade dagen med att hylla barnen Fauza och Ruth som hade rest hit från Indonesien och som grep alla när de berättade om sina egna erfarenheter av barnarbete.

– Tack för att ni kom hela vägen till Stockholm för att påminna oss om vad vi arbetar för, sa Victoria:

– En värld där barns rättigheter är respekterade, skyddade och uppfyllda. Och en värld där alla barn vågar drömma.

Annons

Även kungen talade! Hör hans tal i videoklippet här nedan!

Videon kunde inte hittas

Foto: Stella Pictures, IBL

Annons