Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessans bästa vän släpper ny kollektion

21 feb, 2017, 09:00 
Margareta
Läs vår nya intervju om smyckena!
Annons
caroline-nilsson

Sommaren närmar sig och så även sommarens smyckestrender. Nu släpper Caroline Nilsson en ny kollektion smycken via sitt märke Kreuger Jewellery. Men i stället för den hennes vanliga symbol fjärilen är smyckena denna gång inspirerade av fjädrar.

– Jag har alltid älskat fjädrar men det finns så mycket av allt idag, så det gäller att hitta “sin fjäder” och använda sig av sin eget formspråk. Det har tagit tid, men nu har jag fått fram en fjäder som jag älskar, berättar Caroline för Svensk Damtidning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
caroline-nilsson-smycken

Kollektionen heter “Summer Feather” och smyckena är som alltid skapade av 18k guld och diamanter. Och precis som tidigare har naturen varit det som fått kreativiteten att flöda.

Annons

– Naturen är något som inspirerar mig mycket. Jag var ute och gick en eftermiddag med min hund och träffade en grå svan-unge, den tittade på mig, och jag bestämde mig där och då för att släppa den exklusiva delen av “Summer Feather”, säger hon.

Caroline är med i alla leden genom hela produktionen av sina smycken. Just dessa är något större än vissa andra varianter i hennes tidigare kollektioner. Och de större smyckena är något som speglar Carolines egna smak.

– Jag älskar stora smycken, vinter som sommar. En utmaning har varit att göra stora örhängen som inte väger så mycket. Mina Poppy-earrings och Grand bouquet earrings är snarlika Summer feather i storleken, förklarar hon.

Sedan dess att Caroline började satsa på en karriär som smyckedesigner är det många kända personer som valt att bära de välkända fjärilarna och blommorna. Bland annat bästa vännen tillika kronprinsessan Victoria. Och alla som väljer att klä sig i Carolines smycken får en speciell plats i hennes hjärta.

– Jag har en enorm kärlek till alla smycken som jag gör, så när människor bär dem blir jag lycklig. Hela jag lyser upp, både på in och ut sidan. Det är nog det som håller drivet och glädjen vid liv. Att jobba i alla leden är väldigt tidskrävande, speciellt eftersom man även ska hinna vara fru och mamma samtidigt.

Av Margareta Gotthardsson

Foto Kreuger Jewellery/Karin Törnblom, Stella pictures

Annons