Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kronprinsessans hyllning till svenska folket: "Visar mod"

06 jun, 2017, 14:23 
Ellen Myrgård Lindén
Vilka väl valda ord.
Annons

Under Victorias och Daniels besök i Järfälla och nationaldagsfirandet vid Görvälns slott så passade kronprinsessan på at hålla ett tal. Och hennes ord lämnade nog ingen oberörd. Victoria valde nämligen att prata om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, den 7 april i år.

– Medmänsklighet kan ta sig olika uttryck. Men den börjar alltid med samma fråga: ”Vad kan jag göra för att hjälpa till?” Detta påmindes när terrorn slog till mot Stockholm. Då var det många som ställde sig just den frågan och som gjorde vad de kunde för att bidra.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Man körde varandra hem när kollektivtrafiken stod stilla. Man hämtade varandras barn på skolor och förskolor. Och man öppnade sina hem för människor man inte kände.

Kronprinsessan fortsatte:

Annons

– Terror syftar till att skapa rädsla och splittring. Svenskarna svarade med att visa mod och sammanhållning. Det ska vi komma ihåg, och det ska vi vara stolta över, i dag på Sveriges nationaldag.

Victoria och Daniel gjorde verkligen succé i Järfälla. Här kan du se fler bilder från besöket!

Foto: IBL

Annons