Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kronprinsessparet invigde Kärleksstigen

23 aug, 2012, 13:49 
Margareta
Annons

Ett kärt par, en kärleksstig och en sol som kämpade sig genom molnen. Kronprinsessparet var på härligt humör när de på förmiddagen invigde kärleksstigen på Djurgården i Stockholm. 

– Störst av allt är kärleken.

Gunnar Häger på Djurgårdsförvaltningen citerade prins Daniels bröllopstal när paret nu, två år senare, skulle inviga  sin bröllopspresent från Världsnaturfonden – en kärleksstig genom nationalstadsparken på Djurgården i Stockholm. Och när kronprinsessparet hörde de välbekanta orden log de varmt mot varandra.

Annons

Promenerade

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anlände med häst och vagn och promenerade  sedan vidare på den leriga stigen som gjorts vacker till kronprinsessparets ära. Istället för att klippa band fick de knyta upp ett vackert blomsterarrangemang till jubel och applåder. De fick även ta sig en lugn stund på en bänk i en av hagarna, som ni ser på bilden här över. Självklart gav prins Daniel sittunderlaget till sin kronprinsessa medan han själv satte sig på en tygpåse.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Charmades av dunungar

Slutligen fick kronprinsessparet titta på fåglar från en utkiksplats. Och den djurkära Victoria blev överlycklig när hon såg små andungar i vattnet, endast några veckor gamla. Fågelungarna tog sig upp till bryggan och charmade kronprinsessan som inte kunde slita blicken från de ulliga bollarna. Till sist var de ändå tvungna att röra sig vidare, och före avfärden tog de emot en gigantiskt stor gosedjurspanda från Världsnaturfonden. Tänk vad lycklig prinsessan Estelle ska bli där hemma på Haga när hon får se det stora djuret!

Av Margareta Heed

Foto: Charles Hammarsten

 

Läs även:

 

Annons