Kronprinsessparet – Postens nya sajt inför bröllopet

Kronprinsessparet - Postens nya sajt inför bröllopet
Annons
Kronprinsessan Victoria på sajten Kronprinsessparet
Kronprinsessan Victoria på sajten Kronprinsessparet

Posten lanserar nu den nya sajten Kronprinsessparet som på både svenska och engelska berättar om tillkomsten av de speciella bröllopsfrimärkerna som kommer att ges ut i samband med bröllopet.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling besökte som vi tidigare berättat om Postens frimärkstryckeri i Kista i februari för att följa sitt första egna frimärke i processen från idé till ett färdigt frimärke. Nu finns allt detta dokumenterat på en sajt som precis presenterats av Posten.

Annons
Kristian Möller.
Kristian Möller.

Här kan man också läsa om vem mannen bakom frimärket är, formgivaren Kristian Möller. Detta var hans första arbete i det lilla frimärksformatet, men han såg inga direkta hinder i detta.
– Snarare erbjuder det lilla formatet andra möjligheter än verk i större skala eftersom frimärket kräver en formmässig koncentration. En rolig sak med uppdraget var att jag också fick jobba med frimärkenas typografi. Det blev ett eget typsnitt som påbörjades under Konstfacktiden och nu färdigställs, säger han.

På bilden ser vi kronprinsessan och Daniel Westling tillsammans med Lars G Nordström, vd och koncernchef för Posten Norden, Britt-Inger Hahne, chef för Postens frimärkstryckeri och Henrik Lundin (tv), ingenjör på tryckeriet.


Av Agneta Nisbeth
Foto: Pressbilder Posten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar