Kronprinsparet återupplevde smekmånaden i New York

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har varit på en visit i New York. Samma stad de nio år tidigare var på smekmånad i.

När kronprins Haakon fick frågan under sin och makans senaste USA-resa vad ett par kan göra för att hålla äktenskapet levande svarade han kort:

– Ta en semester i New York!

Hand i hand

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har varit på besök i Amerika, de invigde bland annat utställningen Nordic Models Common Ground på Scandinavia House på Park Avenue. Och på vägen dit fick fotograferna flera tillfällen att plåta det lyckliga paret, promenerande hand i hand på New Yorks gator.

Lite senare tog paret sig över till Lower Manhattans Arts Academy för att titta på en barnoperaföreställning, Max and Mortiz. En del i festligheterna kring hundraårsjubilerande American-Scandinavian Foundation. Och till kvällen blev det galamiddag på Plaza Hotel med tal av kronprins Haakon och sedan väntade dans.

Naturligtvis återfanns kronprinsparet på dansgolvet, som om de firade sin andra smekmånad.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures All Over Press

Läs även:

På cykel genom stan – för miljöns skull››

En snöig och kylig dag i vårdens tecken››

Kronprins Haakon önskar han vore en bättre pappa››

[smooth=id: 431; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]