Kronprinsparet blottar sig för folket - så har vi aldrig sett dem förut

28 apr, 2023, 14:04 
AvFelicia Plåt
Mette-Marit och Haakon
Kronprinsparet fyller båda 50 år 2023. Foto: TT
I höst kommer vi kunna se kronprinsparet som vi aldrig sett dem förut.
Annons

Kung Carl Gustav firar 2023 50 år på tronen, vilket ska frias ordentligt. I samband med jubileet har han och Silvia varit ute på stadsbesök runt om i landet för att fira sina år som stadschef. Men det är inte bara kungen som firar 50 år. Åker vi till vårt grannland i väst är det också i full gång med 50-årsfirande.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Det är nämligen kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit som i år båda två firar deras 50-åriga födelsedag. Haakon den 20 juli och Mette-Marit en månad senare, den 19 augusti. Och nu kommer hela Norge kunna ta del av födelsedagsfirandet.

Egen TV-serie

Tidigare i år gick nämligen Se och Hör Norge ut med ett spännande besked. Haakon och Mette-Marit ska få en egen tv-serie. De fick reda på att slottet själva hade gått ut med förslaget om en ny tv-produktion med kronprinsparet som huvudroller till olika produktionsbolag.

Annons

Och nu är det bestämt att det är Norska TV2 som kommer att producera och sända dokumentär-serien om paret. I ett pressmeddelande från TV2 skriver de att man kommer kunna lära känna Haakon och Mette-Marit ännu bättre, medan de åker runt på fem resor runt om i Norge i samband med firandet.

– Att dokumentera dessa resor är ett väldigt spännande jobb, och vi tror att tittarna kommer att lära känna kronprinsparet ännu bättre och vad de sysslar med, säger producenten Ida Ellisif Knutsen på The Oslo Company i pressmeddelandet.

Tittarna kommer få lära känna kronprinsparet

I serien kommer man kunna se kronprinsparet som man aldrig sett dem förut. Kathrine Haldorsen, programredaktör på TV2, berättar att man kommer kunna se paret i deras vanliga form, bakom den formella fasad som alla kungligheter ofta måste ha utåt.

– I den här serien kommer tittarna komma närmre kronprinsparet, och få se saker ur kronprinsparets eget perspektiv, utan en officiell och formell form. Tittarna får därmed lära känna kronprinsparet på ett sätt vi inte sett tidigare, säger Kathrine.

Annons

Hon meddelar även att tittarna kommer kunna ta del av det stora 50-årsfirandet som kommer äga rum senare i sommar. Serien har premiär under hösten 2023.

Annons