Kronprinsparet Mary och Frederik jagade fynd på rean

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik siktades på rean i Köpenhamn!

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik siktades på rean i Köpenhamn!

Livet som kronprinsessa innebär inte bara lyx.

Också de blåblodiga behöver spara på slantarna.

Nu shoppar danska Mary på rea.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik är knappast vana att leva knapert. Paret har flera gånger fått skarp kritik för sina extravaganta levnadsvanor. Nu senast nådde det superlyxiga levernet nya höjder då prislappen för deras superrenovering av bostaden kom ut. Vad kalaset i slutändan skulle kosta? 220 miljoner!

Folk var fullkomligt rasande. Och nu verkar kronprinsparet ha tagit åt sig av kritiken och istället för att strö slantarna omkring sig har de börjat snåla. Häromdagen sågs nämligen Mary och Frederik ute på stan i ett kyligt Köpenhamn. Men några dyra shoppingkassar såg man inte röken av. Tvärtom, kronprinsparet valde bara att gå in i butiker med ”Udsalg” – Rea. 50 procents realisation stod på lapparna och kungligheterna passade på att kolla på både fotoböcker, barnkläder och lampor i konceptbutiken Rue Verte på Gronnegade.

Dessutom besökte de dessutom olika märkesklädesutförsäljningar på Köpenhamns modepalats Birger Christensen på Ströget. Men något nytt till Marys stilfulla garderob blev det inte. Istället var det Frederik som kom ut med en påse.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures