Kung Albert ändrar sig – tar DNA-test

kung Albert

Trots tidigare vägran har nu Belgiens forna kung Albert bestämt sig för att ta ett DNA-test och ta reda på om han är pappa till Delphine Boël.

Belgiens forne kung Albert har under flera år vägrat ha något att göra med Delphine Boël. Men nu har Albert gett efter och accepterar att ta ett DNA-test för att se om han är pappa till Delphine Boël, berättar New York Times.

Delphine de Boel med sin mamma

Delphine de Boel med sin mamma Sybille de Selys Longchamps.

– Hans majestät har accepterat att ta ett blodtest eftersom ett sådant krav har ställts på honom. Men bara på det villkor att resultatet hålls hemligt till Belgiens högsta domstol kräver något annat, säger Guy Hiernaux som är Alberts advokat.

För innan en domstol kan kräva att resultatet blir offentligt kommer det att ta ett antal år, så på detta sätt kan Albert förhala hela processen.

Det är mycket smärtsamt för Albert

– Det här är mycket smärtsamt för honom, kungen är över 80 och inte vid god hälsa. Han har undergått fyra hjärtoperationer så den här processen har varit svårt för honom att genomgå. Han har själv sagt till mig; “det här påverkar min hälsa”.

Som vi tidigare skrivit så beslutade en belgisk domstol att Albert II skulle betala böter på hela 5000 Euro för varje dag han inte tog sitt DNA test. Ett beslut som nu tydligen tagit skruv, det blev säkert för dyrt att låta bli.

kung Albert Paola

Exkung Albert avsade sig tronen till förmån för sonen Philippe som blev landets kung 2013 och har sedan dess hällt en relativt låg profil. Vi såg honom senast i Luxemburg då storhertig Jean begravdes, då kom Albert med sin maka Paola, som ni ser på bilden ovan.

Mycket kan komma att förändras i Delphines liv

Om Delphine Boël nu visar sig vara dotter till landets exkung och vinner målet är det mycket som kommer att förändras i hennes liv. Hon kommer antagligen att bli en mycket förmögen kvinna den dag exkungen dör, kanske får hon till och med en titel av något slag. Det kommer också bli intressant att se om kung Philippe kommer att vilja ha kontakt med henne, som då kanske är hennes halvbror.

kung Philippe

Kung Philippe.

Delphine var 18 år då hennes mamma baronessan Sybille de Selys Longchamps avslöjade sin tidigare så hemliga romans med kungen. Hela historien kom i offentlighetens ljus efter att en kunglig biografi kommit ut 1999, i boken “Cutting the Cord” beskriver Delphine själv hur hon ringde sin “pappa” som då ska ha sagt:

– Du får aldrig ringa mig igen. Du är inte min dotter.

Krävt DNA-test av sina eventuella syskon

Delphine har en längre tid krävt ett DNA-test av sina “halvsyskon” kung Philippe, prinsessan Astrid och prins Laurent. Så länge Albert var kung kunde ingen kräva att han skulle göra DNA-test, men sedan han avsade sig tronen kom allt i en annan dager. Det är därför Albert nu tvingas göra ett DNA-test.

Foto: TT