Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Albert ger hemlösa boende nära slottet

22 dec, 2009, 10:49 
Av
Inte bara tomten ger presenter till jul, kung Albert ger prov på sin barmhärtige samaritanda då han räddar hemlösa från kylan…
Annons

Även i Belgien ser det ut att bli en vit jul. Och för ovanlighetens skull har temperaturen letat sig ner under minusstrecket. Men medan de flesta kan njuta av vinterlandskapet inifrån stugvärmen är snön och kylan till stort besvär för de hemlösa. Belgiens premiärminister Yves Leterme vädjade häromveckan om hjälp för att kunna stödja samhällets sämst lottade.

Kung Albert oroad

Och nu kommer hjälp från kungligt håll. Även kung Albert vill vara med och dra sitt strå till stacken för att hjälpa de hemlösa. Därför har han bestämt att ett par våningar i närheten av slottet Ciergnon som tillhör det belgiska kungahuset ska upplåtas för hemlösa familjer. Kung Albert hoppas nu att gesten ska visa hur uppriktigt oroad han är över de hemlösas situation.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Foto: TT

Annons