Kung Albert har tydligen en hemlig halvsyster!

Avslöjad! Kung Albert II av Belgien som på bilden här ovan ses med drottning Paola har en hemlig halvsyster, Ingeborg Verdun, som vid 70 års ålder plötsligt blivit “hot stuff” och jagas nu av journalister.

Ingeborgs ädla rötter avslöjas nämligen i Leo van Audenhaege nyutkomna bok “From Küssnacht to Argenteuil”, som förstås orsakat en jätteskräll i Belgien. För tala om smaskig läsning!

Fallen från skyarna

– Jag var femtio år gammal när jag fick veta vem min riktiga far var, berättar Ingeborg i belgiska tidningen Humo och fortsätter:

– Femtio år gammal, förstår ni vad det betyder? Jag stod som fallen från skyarna. Hela livet förändrades i ett enda slag!

Svensk prinsessa

Ingeborgs pappa är alltså kung Leopold som var gift med den svenska prinsessan Astrid – som sen blev Belgiens drottning. Efter Astrids död 1935 hade den sörjande Leopold en ett år lång romans med Ingeborgs mamma, den belgiska skridskostjärnan och OS-medaljören Liselotte Landbeck, innan han gifte sig med Lilian Beals. På den svartvita bilden här ovan ser ni kung Leopold III med sina tre söner: prinsarna Baudoin, Alexandre och Albert.

Den nu 90-åriga Liselotte bor på ett ålderdomshem på hemlig ort i södra USA. Ingeborg föddes i december 1940, och Liselotte gifte sig med skridskoåkaren Robert Verdun som sen fick bli Ingeborgs pappa utåt.

Utomäktenskaplig dotter

Sådan far, sådan son. Albert har själv en utomäktenskaplig dotter, 44-åriga skulptrisen Delphine Boël, med belgiska baronessan Sybille de Selys Longchamps. Fler detaljer har inte läckt ut. Som det belgiska hovet säger:

– Vi kommenterar inte privata spörsmål !

Ni ser henne på färgbilden här intill.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL

Läs även:

Kung Albert har inga planer på att abdikera››

Kung Albert och drottning Paola på kontroversiellt besök i Kongo››

50-årig bröllopsdag för Albert och Paola››