Kung Albert och drottning Paola på besök i skola

Staden Waremme i provinsen Liége gick man ur huse och tog emot kung Albert och drottning Paola av Belgien när de kom på besök.

Det var så många som ville hälsa på att man i alla hast fick ändra planerna från en kort promenad på ett tiotal meter till en rejäl vandring så att alla skulle få möjlighet att se dem. Till och med hundarna hade klätts ut för att hedra kungaparet…

Överlämna blommor

Det söta tvillingparet Amber och Alexis, som fyllde sju år samma dag, hade valts ut för att överlämna blommor till drottningen och sedan bar det iväg till rådhuset där de välkomnades av borgmästaren och utbildningsministern.

Tvåspråkig

Men huvudmålet var stadens skolan Bettincourt, som firade 25-årsjubileum. Och det är inte vilken skola som helst utan den första tvåspråkiga i Belgien där barnen undervisas i landets båda officiella språk, franska och flamländska samtidigt.

Intresserad av bilar

Några små överraskningar hade staden i beredskap. Drottning Paola fick en söt miniatyrkopia av en statyn “Lison”, en liten flicka som sitter på en bänk och läser en bok. Kungen skrattade gott åt ett foto av honom från 1978 då han beundrade en bil som döpts till “Prins Albert”.

– Han är fortfarande väldigt intresserad av bilar, skrattade drottningen när hon tittade på den gamla bilden.

Av Eva Åström

Foto: All Over Press