Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Albert opererad för cancer

24 nov, 2011, 08:02 
Agneta Nisbeth
Annons

Tumören satt så illa till att kung Albert fick problem med andningen. Men lyckligtvis var det ingen farlig form av cancer.

Proverna visade att tumören som växte på kung Alberts näsa var basaliom, en cancertyp som sällan är farlig och som aldrig sprider sig. Den 77-årige belgiske monarken lades in på Cliniques Universitaires Saint-Luc i Bryssel i torsdags morse och kunde lämna sjukhuset redan dagen efter. Läkarna konstaterade att alla spår av basaliom, även kallad basalcellscancer, var borta.

Överdriven solning

Det är en förhållandevis vanlig form av cancer, som drabbar människor under 50 år. Orsaken är vanligtvis överdriven solning och det är en cancertyp som ökar. Kungens tumör hade vuxit sig så stor och satt så illa till att han hade problem med att andas genom ena näsborren.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: IBL

Annons