Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Alberts dotter Delphine är en kopia av Astrid

31 maj, 2007, 22:41 
Agneta Nisbeth
Annons
Delphines dotter är väldigt lik prinsessan Astrid.
Sybilles dotter Delphine är väldigt lik prinsessan Astrid.
Prinsessan Astrid.
Prinsessan Astrid.

Man skulle kunna tro att det är prinsessan Elisabeth av Belgien, kronprinsparet Philippes och Mathildes äldsta dotter, men så är inte fallet. Bilden föreställer 4-åriga Joséphine, och hon är faktisk också barnbarn till Albert!

Belgarna fick en smärre chock 1999 när det avslöjades att kungen hade haft ett flerårigt utomäktenskapligt förhållande med den belgiska aristokraten Sybille de Selys Longchamps och dessutom fått en dotter, Delphine, tillsammans med henne.

För att dölja skandalen gifte sig Sybille raskt med kung Alberts nära vän Jacques Boël, och han står också som far till Delphine Boël.

Annons

När flickan var i åttaårsåldern flyttade familjen till London, och där bor hon fortfarande i ett eget, charmigt trevåningshus i trendiga Notting Hill.

Jämnårig kusin

2003 födde kronprinsessan Mathilde sitt andra barn, sonen Gabriel. Samma år födde Delphine sin dotter Joséphine O’Hare. Pappan är den amerikanske multimiljonären Jim O’Hare.

Kung Albert har berättat att han och Paola hade slitningar i äktenskapet under slutet av 60-talet, att en skilsmässa var nära förestående och det var under denna period som Albert hade en relation med Delphines mamma.

Kopia av Astrid!

Kungen har inte officiellt tagit på sig faderskapet, och något faderskapstest har heller aldrig gjorts. Delphine var 18 år när det avslöjades vem hennes biologiska pappa är. Och ingen behöver betvivla den kungliga släktskapen. Delphine är en kopia av sin farmor Astrid, född Bernadotte, som så tragiskt omkom i en bilolycka vid endast 30 års ålder.

Får underhåll

Kungafamiljen har ingen kontakt med Delphine och dottern, men kung Albert har satt undan en ansenlig summa pengar till lilla Joséphines framtida behov.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Annons