Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Carl Gustaf: Jag väljer att vända blad och se framåt

04 nov, 2010, 17:01 
Agneta Nisbeth
Annons

– Det som hände har hänt för lång tid sedan, därför väljer jag och min familj att vända blad och se framåt, så sa kungen under pressträffen nu på eftermiddagen.

Kung Carl Gustaf har nu sagt sitt vad som gäller boken Carl Gustaf XVI Den Motvillige Monarken, som släpptes idag. Och han gjorde det under en påkallad pressträff i Halle-och Hunneberg nu i eftermiddag. På plats fanns både internationell press och mängder av svenska journalister och fotografer, några beskrev det som lätt kaotiskt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Inte läst boken

Kungen inledde det hela med att säga att han inte hunnit läsa boken och att det därför inte varit så lätt att recensera den.

– Jag har funderat på det här, men det är inte så lätt att recensera boken eftersom jag inte har läst den. Så jag får passa på det..

Annons

Inte jätteroligt

Sedan sa han:

– Men jag har sett genom rubriker vad den handlar om, det är inte jätteroligt. Självklart har jag talat med min familj och drottningen. Nu vänder vi blad och ser framåt, sa kungen.

Sedan pratade han mest om älgjakten. Kungen avslutade med orden:

– Så kan det gå till i älgskogen

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL

Annons