Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Carl Gustaf: Tack för allt Juan Carlos

02 jun, 2014, 12:55 
Agneta Nisbeth
Annons
carl-gustaf-ste

På hovets hemsida kan man nu läsa en kommentar till att kung Juan Carlos nu abdikerar.

Med anledning av Spaniens kung Juan Carlos abdikation ger kung Carl Gustaf nu följande kommentar på hovets hemsida:

– Jag har mottagit besked om att Spaniens Kung Juan Carlos planerar att abdikera. Kung Juan Carlos blev kung och statschef 1975. Han har sedan dess betytt mycket för Spaniens demokratiseringsprocess och han har bidragit positivt till utvecklingen av Spanien. Jag, och min familj, har mött Kung Juan Carlos och den spanska kungafamiljen många gånger. Vi har alltid uppskattat mycket att möta hela den kungliga familjen. Jag minns bland annat särskilt väl det spanska statsbesöket till Sverige 1979. När jag nu nås av beskedet att Kung Juan Carlos har valt att abdikera vill jag ge Kung Juan Carlos min stora uppskattning och tacka för ett synnerligen gott och givande samarbete.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kung Carl Gustaf

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Annons