Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Charles plan för familjen – vill sätta sin egen prägel på det brittiska kungahuset!

26 sep, 2022, 05:45 
Simon Holm Stålhand
King Charles III at Westminster Hall, London, where both Houses of Parliament are meeting to express their condolences following the death of Queen Elizabeth II. Picture date: Monday September 12, 2022.

Click to add subtitle

Annons
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”

En ny era har tagit sin början i Storbritannien med kung Charles, 73, som ny kung. Han har redan börjat sitt nya arbete som kung och nu visar det sig att det kan komma att bli flera förändringar i det brittiska kungahuset. För dramatiskt har det varit.

Svensk damtidning har tidigare skrivit om att prins Andrew försökt "kuppa" bort kung Charles tidigare i deras liv.

I en ny bok om drottninggemål Camillas liv, skriven av journalisten och kungliga experten Angela Levin, kommer det fram chockerande uppgifter om drottningens näst yngste son.

Enligt boken ska Andrew redan i ung ålder varit mycket avundsjuk på sin storebror Charles, för att han en dag skulle bli kung.

Detta ska ha resulterat i att Andrew pressade sin mamma Elizabeth, samt även försökte stoppa Charles och Camilla från att gifta sig, rapporterar Daily Mail.

Men nu är Charles kung – och nu sägs det att han vill sätta sin egen prägel på monarkin.

Annons

Kung Charles plan för familjen

Kungafamiljen kan få en ny konstellation med kung Charles vid rodret. Storbritanniens nya kung har tidigare indikerat att han vill minska familjen.

Vad som menas med det är att han helt enkelt överväger att minska antalet arbetande kungligheter till bara en kärngrupp av ett fåtal familjemedlemmar. Arbetande kungligheter är tänkta att utföra en rad uppgifter på uppdrag av kungen vid diverse evenemang.

Det skulle också innebära att andra medlemmar av kungafamiljen inte skulle förväntas utföra uppgifter och att de inte skulle få offentliga pengar, vilket innebär att de måste gå ut och skaffa sina egna jobb. Rollen som kunglighet anses vara ett heltidsjobb och som sådan får arbetande kungligheter betalt för att utföra sina uppgifter.

Det är ett drag som andra kungafamiljer har tagit de senaste åren, där många andra monarkier har bantats ner till bara några få nyckelmedlemmar, medan resten av familjen lever relativt normala liv.

Nyckelmedlemmarna i familjen skulle då kunna tänkas bli Charles, Camilla, William, Kate och deras barn.

Annons