Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Frederiks ex-flickvän bryter tystnaden – tvingades gå till psykolog: "Fruktansvärt"

04 maj, 2024, 15:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu berättar ex-flickvännen om tuffa tiden.
Annons

Kung Frederiks kärleksliv var främst under 1990-talet högt på tapeten i samtliga tidningar.

Wow: Kungen, Silvia, Frederik & Mary träffar rymdlegendarerna!Brand logo
Wow: Kungen, Silvia, Frederik & Mary träffar rymdlegendarerna!

Kung Frederiks relation med popstjärnan Maria Montell

En av relationerna som fick mest uppmärksamhet var den med popsångerskan Maria Montell. Paret träffades i mitten av 90-talet, men redan 1997 valde hon att lämna prinsen.

Detta efter att det hade läckt nakenbilder på sångerskan, som sedan läcktes i pressen. Vid tiden för uppbrottet sa Maria att de båda kom från olika världar, vilka var svåra att kombinera.

Idag är både Frederik och Maria lyckligt gifta – kungen fick sin drottning Mary och Maria föll pladask för filmregissören Tomas Villum Jensen. Paret har idag tre barn.

Ex-flickvännens ord om kung Frederik

I podcasten "112 för krossade hjärtan" öppnar nu kungens ex-flickvän upp om relationen – som ledde till att hon tvingades söka psykologhjälp.

Annons

– Han är en helt underbar person och väldigt charmig. Han var väldigt insisterande på att erövra mig, och jag släppte mig själv. Det var väldigt smickrande, säger den nu 55-åriga sångaren i podcasten.

"Fruktansvärt"

Och trots att Maria var van med rampljusets strålkastare, var det ingenting i jämförelse med hur det skulle bli när deras relation blev offentlig.

– Det är fruktansvärt att behöva stå där och meddela att man är kär i någon, inför hela Danmarks befolkning, säger hon och fortsätter:

– Även om folk säger att: "När pressen är på bröllopet så skriver de också om skilsmässan", så är det inte trevligt, säger hon.

Sökte hjälp hos pyskologen

Att ständigt bevakas i media och alltid ha folkets blickar på sig blev tillslut för mycket.

Det ledde till att hon, efter uppbrottet, valde att gå till en psykolog för att bearbeta uppmärksamheten som kom av att vara tillsammans med den dåvarande prinsen.

Annons