Kung Harald berättar – så mår barnbarnen efter Aris död: “De har mist sin pappa”

Harald är en kärleksfull morfar!
Kung Harald sörjer fortfarande sin före detta svärson Ari Behn. Samtidigt måste han rå om sin barnbarn.
Annons

På juldagen kom beskedet att Ari Behn, prinsessan Märtha Louises exmake och till det både författare och konstnär, dött, 47 år gammal. Beskedet utlöste landssorg i Norge, där Ari var en uppskattad och folkkär personlighet.

Annons
Behn skilde sig från Märtha Louise 2016 och hade döttrarna Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11, tillsammans med henne.

Kung Harald om Ari Behn

Harald är en kärleksfull morfar!
Harald är en kärleksfull morfar!
Annons

Kung Harald skickade ut en officiell kondoleans när nyheten om Aris bortgång briserade. Men nu har han för första gången också svarat på frågor om dödsfallet, i samband med att han och drottning Sonja varit på statsbesök i Jordanien.

Harald betonar att sorgearbetet efter Ari är långtifrån avslutat.

– Det kommer att ta lite tid. Inte lite tid heller, tror jag. Vi har ju tre barnbarn som mist sin pappa. Så det kommer att ta sin tid, säger Harald enligt den norska tidningen VG.

Harald och Sonja har tagit farväl av Ari två gånger om. Först hade de en privat minnesstund tillsammans med Märtha Louise i kapellet på Ullevål sjukhus. Dagen därpå hölls en offentlig ceremoni, öppen för allmänheten, i Oslo Domkyrka. Kungaparet var märkbart tagna, speciellt när Aris dotter Maud Angelica höll sitt tal.

Annons

– Det värsta har börjat lägga sig. Normalisera sig lite, säger Harald.

“Så oändligt sorgsna”

Märtha Louise har inte gjort några intervjuer om sorgen efter Ari. Däremot skrev hon ett långt Instagram-inlägg efter att begravningen i Oslo domkyrka var avslutad:

“Käre Ari,

Vi skulle ha varit tillsammans under julen och ledigheten. Vi hade alla sett fram emot det.

Annons
Och vi är så oändligt sorgsna och ledsna över att ha förlorat dig, för du var flickornas varma, roliga, kloka och goda pappa som de saknar så djupt. Vi saknar de roliga kommentarerna, dina fina perspektiv, den poetiska tonen, de översvämmande komplimangerna, den stora kärlek du hade till dem. I dag hade du varit så innerligt stolt över dem. Men nu är det ett tomrum där du var, för ingen kan någonsin ersätta dig för våra vackra flickor. Och det gör så ont att tänka på att du ville lämna jorden. Vi är i djup sorg och smärta allesammans. 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Kung Harald berättar – så mår barnbarnen efter Aris död: “De har mist sin pappa””

  1. Daga skriver: 10 mars, 2020

    Har sett bilder på den nye mannen i Märta Louise liv hur han nära lägger armen om hennes och Aris döttrar hur de skrattar och har trevligt i sällskap.Jag har själv varit förvånad över hur fort ett barn kan finna empati och vänskap med en ny käresta till någon av föräldrarna och se hur familjerna kan umgås sansat och på vänskaplig nivå med varandra.Jag har fått lära om att då krutröken lagt sig vid skilsmässor kan det växa fram en ny sorts tolerans för nya kärestor av båda könen.Det kan bli riktigt, riktigt bra med någon mer att tycka om det är min erfarenhet,men har fått skaffa större matbord och fler stolar.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar