Kung Harald innan han fördes akut till sjukhus

Kung Harald innan han fördes akut till sjukhus

Under fredagen kom chockbeskedet att kung Harald av Norge lagts in på sjukhus, detta mindre än ett dygn efter det senaste uppdraget.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?
Slå på ljud

Under fredagen nåddes vi av den chockerande nyheten att kung Harald av Norge, 83, har förts till sjukhus. Det inte ens ett dygn efter att han var ute på uppdrag, där han tillsammans med Håkon var med på det kungliga skeppets sista åktur för säsongen. De bordade skeppet från Dronningen i Oslo, och det fanns då inga som helst tecken på att kung Harald inte skulle vara vid sin fulla hälsa för tillfället.

Det norska kungahuset skriver på sin hemsida att det har blivit färre resor för kungaskeppet Norge i år på grund av coronapandemin, men att kungafamiljen fick njuta av en härlig tur med fartyget när de i somras besökte Lofoten.

Harald besökte kungaskeppet Norge för sista gången den här säsongen under torsdagen. Det fanns inga tecken på att han inte skulle vara vid sin fulla hälsa.

Det blev ett lyckat uppdrag, där kungen och kronprinsen passade på att tacka fartygets besättning för deras jobb under årets säsong och genomförde den traditionsenliga inspektion som de gör efter varje säsong.

Harald på väg att borde den mindre båt som ska ta honom ut till kungaskeppet Norge under torsdagen.

Mindre än ett dygn efter besöket på Norge insjuknade alltså Harald så pass allvarligt att han var tvungen att föras till sjukhus, vilket norska hovet meddelade strax efter kl 9 på fredagsmorgonen.

Foto: TT