Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kung Harald på sjukhus – hovets uppdatering kring hans hälsa

Kung Harald på sjukhus – hovets uppdatering kring hans hälsa

Hovet ger ett nytt besked kring kung Harald.

Så träffades kung Harald och drottning Sonja!
1:17

Efter reklamen: Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

(1:17)

Slå på ljud

Under torsdagseftermiddagen kom nyheten från norska hovet, kung Harald, 85, är inlagd på Rikshospitalet för att utredas för feber. Tillståndet var då stabilt, enligt hovets pressmeddelande.

Kung Harald har länge dragits med svag hälsa och har tvingats läggas in på sjukhus vid flera tillfällen de senaste åren. I samband med det har han även varit sjukskriven och kronprins Haakon har varit ställföreträdande statschef.

Kung Harald hade precis deltagit i världscupen som skeppare på båten Sita i kampen om världscup-pokalen på 8-meter i Genève, Schweiz. Sira, som är gjord av trä, var ursprungligen båten till kung Haralds far, kung Olav. Kung Harald är en rutinerad seglare med flera internationella meriter i bagaget. Han har vunnit fem VM-medaljer: ett guld, två silver och två brons ich har även ett EM-guld. Han har även representerat Norge i tre OS, 1964, 1968 och 1972. Hans bästa OS-resultat var en åttonde plats i 5,5-metersklassen.

Kung Harald

Kung Harald.

Men uppenbarligen tog det på krafterna rejält. Han blev inlagd på sjukhus och nu uppdaterar det norska hovet om kungens hälsa.

Beskedet om kung Harald

Under fredagen gav den norska palatset en uppdatering om kung Haralds hälsa.

Kung Harald har ådragit sig en infektion som kommer att behandlas med intravenös antibiotika, vilket innebär att han kommer att stanna på sjukhuset i några dagar. De upprepade att hans tillstånd var stabilt.