Kung Haralds båt seglar vidare

Kung Haralds båt seglar vidare
Annons

Kung Harald har under lång tid seglat sig till framgång med sin TP52:a ”Fram XVI” och har nu insett att det är dags att låta sin kära båt segla vidare…

Efter en mycket konkurrenskraftig säsong har kung Harald nu valt att göra av med sin båt ”Fram”.
Säsongen har bjudit på många segrar för Harald och hans båt, som vinsten i Baltic Cup, Gotland runt och en 5:e plats i spanska Copa del Rey.
Ändå så väljer han att lägga upp båten till försäljning och uppdraget att hitta en köpare har kungen gett till sin seglingsanställda Kjell Arne Myrann. Innebär detta att kungen ska sluta segla? Kjell Arne Myrann kan inte säga något om det men menar:
– Det är rätt tid att sälja en båt nu, säger han till norska Aftenposten.
Förmodligen kommer kungen att köpa en ny båt efter att han sålt sin nuvarande segelbåt.

Annons
Annons

Påkostad racingbåt från Nya Zeeland

Fram XVI är en topp racingbåt som är byggd 2006 i Nya Zeeland. Kung Harald har gett sin båt ett nytt storsegel, nya kylskåp och ett nytt roder vilket har gjort att båten inte kan segla i samma klass som den brukade segla i. Båten var i Transpac 52 klassen men är inte tillräckligt bra för IRC klassen. IRC klassen är den klass där det finns ett handikapp system så att deltagarna kan möta olika typer utav båtar, gamla som nya utan att det finns någon slags begränsningar.

Vem vill bli den näste att segla iväg med ”Fram”?

Om kungen får det belopp han hoppas på för båten så blir det dryga 4 miljoner norska kronor vilket är ungefär 4,6 miljoner svenska kronor. Så om någon lycklig känner att de har en sådär 5 miljoner bara liggandes på banken så kan de åka till Norge och köpa Kung Haralds älskade ”Fram”.

Av: Sarah Turner
Foto: All over press och IBL

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar