Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kung Haralds första ord – bryter tystnaden efter sjukdomen

06 mar, 2024, 13:49 
Kung Harald och drottning Sonja tackar för stödet – efter sjukdomskampen.
Annons
Kung Haralds infektionsdrama – detta har häntBrand logo
Kung Haralds infektionsdrama – detta har hänt

Kung Harald fick föras akut till sjukhus i Malaysia efter att ha drabbats av en infektion. Där vårdades han i flera dagar, innan han kunde föras hem till Norge i ett ambulansplan.

Nu uttalar sig Harald och drottning Sonja för första gången om händelsen.

”Vi känner ett stort behov av att tacka er för all omtanke, hjälp och stöd i samband med att kungen blev sjuk på vår semester i Malaysia. Vi har känt värmen strömma från det norska folket under den här tiden. Det stora engagemanget har rört oss, och stärkt oss. Stort tack till alla för den omsorg ni visat oss i familjen”, säger kungaparet i ett uttalande och fortsätter:

Annons

”Väl hemma i Norge vill vi också rikta ett stort tack till de malaysiska myndigheterna och personalen på Sultanah Maliha-sjukhuset i Langkawi. Tillsammans med norsk hälsopersonal gjorde de allt de kunde för att kungen skulle bli frisk från sin sjukdom och vara redo för hemresan.

Kung Harald och drottning Sonja
Kung Harald och drottning Sonja uttalar sig för första gången efter Haralds sjukdom.Jonas Ekströmer/TT

Får expertbehandling

Harald och Sonja skriver vidare att de är väldigt tacksamma mot den norska regeringen och Försvarsmakten som såg till så att de kunde flyga hem från Malaysia.

Annons

”På Rikshospitalet genomgår nu kungen expertbehandling. Vi tackar alla som gett oss vård, praktisk och sjukvårdshjälp i en utmanande situation”.

Foto: TT

Annons