Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Haralds hälsning till Belgien efter attacken

22 mar, 2016, 11:52 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Kung Harald av Norge skickar sina kondoleanser till belgarnas kung Philippe med anledningen av attackerna i Bryssel i dag.
Annons
Ste-Harald

Kungens kondoleanser publicerades på förmiddagen på norska hovets hemsida. I meddelandet riktar sig Harald direkt till kung Philippe och det belgiska folket.

“Jag har med stor sorg mottagit nyheterna om de avskyvärda attackerna i Bryssel i dag, som resulterat i så många döda och skadade. Denna tragedi i Europas hjärta påminner oss återigen om vikten av att värna våra grundläggande demokratiska värderingar. På mina och det norska folkets vägnar skickar jag Deras Majestäter mina djupaste kondoleanser, och jag ber er att vidarebefodra mina kondoleanser och djupa medkänsla till de efterlevande och det belgiska folket” skriver kungen på Kongehuset.no.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Annons