Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Haralds och drottning Sonjas otroliga gåva till Ingrid Alexandra på 18-årsdagen

19 jun, 2022, 18:35 
AvIndra Nordemar

Kungaparet överöste sitt barnbarn med guld och diamater på födelsedagen.

Annons
Allt om Norges kungahus!Brand logo
Allt om Norges kungahus!

Prinsessan Ingrid Alexandra fyllde 18 år i januari och det firades stort i helgen. Kung Harald och drottning Sonja bjöd in drygt 200 gäster till Det Konglige slott i Oslo, och på gästlistan fanns flera av Europas kungligheter.

Ja, fyra kungar, fyra drottningar, tolv prinsar och tretton prinsessor var alla samlade under samma tak. Bland annat flög de in från Nederländerna, Belgien, Spanien, Luxemburg, och självfallet Sverige.

Efter det kungliga gruppfoto bar det av till festlokalen där det hölls galamiddag i prinsessans ära. Dukningen gick i sommarens tecken då temat för kvällen var "en midsommarnattsdröm".

Annons

Rörande orden till prinsessan på galamiddagen

Talen avlöste varandra. Både Mette-Marit och kronprins Haakon höll förstås tal till sin dotter, och även drottning Sonja och kung Harald yttrade några väl valda ord till Norges framtida drottning.

– Förhoppningsvis kan jag vara till hjälp om det är något du undrar över framöver, kära Ingrid, sa kung Harald bland annat.

Kungaparets diamantgåvor till Ingrid Alexandra

Inne i lokalen kunde gästerna via foton ta del av presenter som Ingrid Alexandra fått i samband med 18-årsdagen, och det var allt från konst och böcker till smycken och kläder.

Bland gåvorna var det en som stack ut något – från farfar kung Harald och farmor drottning Sonja fick Ingrid Alexandra ett armband som tidigare tillhört prinsessan Ragnhild, kung Haralds bortgångna syster.

Det fantastiska armbandet i vitguld är prydd med en massa diamanter i olika carat.

Men det var inte allt. Hon fick även en ring, och inte vilken som helst. Drottning Sonja fick ringen i konfirmationspresent av sina föräldrar 1954, men nu går den alltså vidare till prinsessan. Även den är i vitt guld med en större diamant i mitten omringad av ett antal mindre.

Inte illa! Prinsessan lär bära upp dessa fantastiska smycken med stolhet framöver.

Ingrid Alexandras 18-årspresent från kungaparet!

Foto: TT

Annons