Kung Haralds order till Ingrid Alexandra på 18-årsdagen

Kung Haralds order till Ingrid Alexandra på 18-årsdagen

Ingrid Alexandra blir myndig den 21 januari och hon har redan fått ett smakprov på hur livet kommer komma att förändras efter det.

Har du koll på norska tronföljden?
0:41

Efter reklamen: Har du koll på norska tronföljden?

(0:41)

Slå på ljud

Det är snart dags för kunglig födelsedag och det är inte vem so helst som fyller år, det är nämligen blivande kronprinsessan av Norge och Victorias guddotter Ingrid Alexandra som fyller 18 år och därmed blir myndig!

Norska kungahuset har delat med sig av nya bilder på prinsessan, och det är tydligt att de vill visa att hon har vuxit upp!

Prinsessan Ingrid Alexandras förändring

Klädd i svart kostym med håret stylat i långa vågor sitter hon på en soffa och ler mot kameran. Men det är inte vilken soffa som helst. Den står nämligen inne på hennes alldeles egna, helt nya kontor inne på det kungliga slottet.

”Prinsessan har fått sitt eget kontor på slottet, där dessa bilden är tagna. Med tider kommer hon få fler officiella uppdrag för kungahuset, men de kommande åren vill prinsessan fokusera på sin utbildning” skriver kungahuset till bilden på sin hemsida.

Det innebär alltså att Ingrid Alexandra så småningom kommer ta sig an en större roll inom kungahuset, efter att hon är klar med sin utbildning. Vi har redan sett viss ökning bland Ingrid Alexandras uppdrag. Redan idag kommer hon besöka vad kungahuset benämner som de tre statsmakterna, stortinget, högsta domstolen och statsministerns kontor.