Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Konstantin: Det här är otroligt stort för oss

24 aug, 2010, 12:30 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
konstantin_anne-marie

Brudparets mammor hälsade på varandra med kindpussar.
Brudparets mammor hälsade på varandra med kindpussar.

Svensk Damtidnings reporter Åsa Bönnelyche har träffat kung Konstantin och drottning Anne Marie inför bröllopet på onsdag. Det här är vad de har att berätta.

Brudgummens mamma, drottning Margrethes lillasyster Anne-Marie i vitt, och brudens mor Marie-Blanche Brillembourg i rosa klänning kindkysstes utanför Sankt Nikolaos kyrkan, som ligger högt på en kulle över staden Dapia. Två grekiska flaggor vajade i vinden. Den stora grekiska ex-kungafamiljen stod samlade utanför de ljusblå dörrarna. Det märktes tydligt att de var lyckliga – ett stort, fett grekiskt bröllop – har de längtat efter mycket länge. Inte sedan kung Konstantin och Anne-Marie själva gifte sig för 46 år sedan, har familjen kunnat bjuda på en vigsel i hemlandet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kung Konstantin och drottning Anne-Marie är populära på ön.
Kung Konstantin och drottning Anne-Marie är populära på ön.

Smekmånad

– Det är otroligt stort för oss. Och att det blir på Spetses betyder ju oerhört mycket, berättade Konstantin nu när han var på plats inför mellansonens vigsel.

Ja, visst passar det utmärkt för brudgummen att gifta sig i en kyrka med samma namn som han själv. Men det finns andra skäl till varför prins Nikolaos har valt just denna kyrka. Dels har familjen sitt sommarresort på Porto Heli, mitt emot Spetses. Dels är öns lokalbefolkning mycket rojalistiska och värnar om sin kungafamilj. Dessutom kom kung Konstantin och hans unga danska Anne-Marie hit på sin smekmånad 1964. De passerade med båten, stannade till på ön och förälskade sig i de pittoreska husen, gränderna och de genuint varma människorna som bodde här.

Annons
Bruden
Bruden höll i rodret under genrepet.

Genrep i kyrkan

Äntligen var det så dags för den sista finputsningen inför bröllopet. Efter sju år tillsammans ska prins Nikolaos av Grekland och snygga Tatiana Blatnik, ingå äktenskap.

Bruden själv höll i rodret. Planeringen skulle nu sjösättas i praktiken. Med klar stämma och vida gester visade hon hur hon ville ha det. Men även Nikolaos storasyster Alexia tog till orda. Hennes fyra barn rusade runt inne i kyrkan medan mamma lugnt diskuterade på engelska med Tatiana om var hon tyckte att brudnäbbarna skulle stå under vigselakten.

Svensk Damtidnings reporter Åsa Bönnelyche och fotograf Charles Hammarsten.
Svensk Damtidnings reporter Åsa Bönnelyche och fotograf Charles Hammarsten.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:


Annons