Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljen ärver 300 miljoner efter finansman

20 jan, 2010, 10:00 
Agneta Nisbeth
Annons
felipe.Letizia

Närmare 300 miljoner från ingenstans! Nyligen skramlade det till ordentligt i den kungliga kassan. Som en fullständig överraskning fick kronprinsessan Letizia och kronprins Félipe samt spanska kungaparets åtta barnbarn ärva en okänd finansman.

När den förmögne finansmannen Juan Ignacio Balada Llabrés avled i november så var hans testamente en väl förborgad hemlighet. Men nu har detaljerna i testamentet kommit till allmän kännedom, hans ägodelar är värderade och hans sista önskan om att arvet ska tillfalla kronprinsparet, kungaparets barnbarn samt en stiftelse, är framförd till hovet, avslöjar Sydkusten, den svenska tidningen på Costa Del Sol.

Balada Llabrés, bosatt i Ciutadella på Menorca, var  god för motsvarande 300 miljoner svenska kronor och hans sista önskan är att hans förmögenhet skulle delas i två delar. Den ena halvan ska tillfalla kronprinsparet och de åtta kungabarnen privat. Och den andra halvan ska gå till välgörande ändamål genom en stiftelse som ska ledas av kronprinsessan Letizia och kronprins Félipe.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Österlind

Foto: Stella Pictures

Annons