Kungafamiljen bekräftar – de har gjort slut: "Ett beslut vi fattat ihop"

Kungafamiljen bekräftar – de har gjort slut: "Ett beslut vi fattat ihop"

Prinsparet har gjort slut – nu bekräftar kungafamiljen.

Prins Louis av Luxemburg har uppenbara problem med att finna sig till ro i kärlekslivet. Det har gått knappt fem år sedan han skilde sig från prinsessan Tessy efter tio års äktenskap.

Tessy och Louis gifte sig i september 2006, sex månader efter att Tessy fött parets första barn.

– Vi är extremt ledsna över skilsmässan men vi kommer alltid att vara eniga över vårdnaden om våra två underbara söner, sa Tessy i ett uttalande.

Prinsen har brutit sin förlovning – bekräftar nu

BALDINI / BESTIMAGE

Prins Louis är storhertigparet Henri och Maria Teresa av Luxemburgs tredje son. Familjen såg fram emot ett nytt bröllop när Louis meddelade en ny förlovning i april 2021.

Scarlett-Lauren Sirgue, som fästmön heter, såg ut att kunna bli "The One" för Louis – ända fram till senaste numret av Point de Vue damp ner i handeln. Där bekräftar nämligen Louis att förlovningen är bruten, han och Scarlett-Lauren har gått skilda vägar.

Så här förklarar paret uppbrottet:

– Vi har beslutat oss för att avsluta vår kärleksrelation samtidigt som vi fortfarande är nära vänner och känner stark omtanke för varandra. Det är ett beslut som vi fattat ihop efter en tids reflektion. Vi känner fortfarande stark respekt och stor beundran för varandra.

"Vi tycker väldigt olika"

Fina ord, men nu undrar alla samma sak: varför har man då valt att gå isär? Louis kastar ljus över detta i en ytterligare kommentar.

– Det har inte funnits något mörker, något problem för oss som par, det handlar om att vi tycker väldigt olika, det är det som fått oss att fatta det här beslutet. När vi förlovade oss pratade vi igenom hur det skulle gå till när Scarlett blev en del av kungafamiljen, med att som kommer med detta. Det var inga konstigheter på den fronten för oss, säger han.