Kungafamiljen berättar själv: Det gjorde vi under sportlovet

Kungafamiljen på sportlov

Kungafamiljens sportlov är till ända! Men nu avslöjar man vad man haft för sig under februaris sista härliga vintervecka. Kungaparet har varit i Storlien, tillsammans med Carl Philip, Sofia och småprinsarna Alexander och Gabriel.

Under vecka 9 har det varit sportlov i Stockholmsregionen. Och traditionsenligt har även den svenska kungafamiljen varit ledig större delen av veckan. Det har spekulerats kring om kungaparet varit och hälsat på prinsessan Madeleine i nya Floridavillan men nu meddelar kungen och drottningen att så inte är fallet. Istället har man njutit av Sverige och den svenska fjällen!

Under söndagen, den 1 mars, postade kungahuset, på Instagram, ett foto, en gruppbild, på en vinterklädd kungafamilj. Eller delar av dem, måste vi lägga till! Med på bilden är kungen, drottningen, prinsessan Sofia, prins Carl Philip och småprinsarna, Alexander och Gabriel. Kronprinsessfamiljen saknar, liksom Madeleine och Chris och barnen. Men, åter till bilden… Alla är vinterklädda och verkar må väl. Man ler stort. Prinsessan Sofia, som ju nyss har kommit hem från Kapstaden, där hon arbetat med sin organisation Project Playground, ser ut att njuta av ett Sverige i vinterskrud.

”Sportlovshälsningar från Jämtland”, skriver kungafamiljen som bildtext till det härliga fotot!

Vi vet att bilden är tagen i Storlien, eftersom den är geotaggad exakt där! Kungen ser nästan ut som han åkt in i bild, han har längdskidorna på sig och i bakgrunden skymtar prinsarnas lilla snowracer.

Kungafamiljen vinterparadis Storlien

Att vår kungafamilj är väldigt intresserad av vintersport är väl känt. Hela familjen älskar att åka både utförs och slättförs. De brukar ju även delta i Vasaloppet, som ju gick av stapeln under söndagen då bilden sändes ut, men i år valde man alltså semester i Storlien istället. Och se så härligt det ser ut! Storlien är ett återkommande vinterresmål för kungafamiljen. Hit återkommer man år efter år. Ofta firar man också påsk där. I Storlien har kungen en sportstuga, ett arv efter sina föräldrar. På gården finns även flera små gäststugor där barn och barnbarn kan husera.

Det finns mängder av bilder på kungafamiljen från Storlien, längre tillbaka i tiden bjöd man ofta upp fotografer hit för en årlig vinter vinterfotografering. Men den traditionen finns inte längre kvar. Kan den utskickade bilden kanske vara starten på en ny typ av fototradition? Vi hoppas det!

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna