Kungafamiljen i jaktskandal – prinsen sköt Arthur, 17

Först kung Juan Carlos och hans illegala jakt på elefanter i Botswana. Och nu Liechtenstein-prinsen Emanuel som sköt helt fel.
Slå på ljud

Det kungliga Europa skakas av ännu en jaktskandal och mitt i smeten står den 42-årige prins Emanuel, som är brorson till Liechtensteins furste Hans-Adam. Samt systerson till Luxemburgs storhertig Henri.

LÄS MER: Kungafamiljens skandaltiara – därför får vi aldrig se den på kronprinsessan Victoria

Liechtensteins furste Hans-Adam Furstinnan Marie.

Liechtensteins furstepar Hans-Adam och Marie.

Prins Emanuel var på en fyra dagar lång jaktresa i Rumänien i mars 2021 och hade fått specialtillstånd att skjuta en björnhona som kommit för nära lokalbefolkningen i de karpatiska bergen. Men klantade till det och sköt i stället 17-årige Arthur. Som råkade vara Europas största björn och som levde i ett skyddat område djupt inne i de rumänska skogarna.

I vissa medier antyds det nu att prinsen trots misstaget inte var helt missnöjd med att kunna åka hem med denna gigantiska trofé.

Furstefamiljen om kungliga skandaljakten

Björnen som Prins Emanuel av Liechtenstein sköt i Rumänien

Den rekordstora björnen som sköts. I Rumänien var den så välkänd att den hade fått namnet Arthur.

Brittiska BBC har i sin tur jagat skandalprinsen, som numera bor i Österrike, för att be honom bemöta anklagelserna, men han har valt att inte svara.

Däremot kliver hans kusin arvprins Alois, gick med halsvenska Sophie, fram och säger via det liechtensteinska hovet att furstefamiljen inte känner till bakgrunden. Och att detta är en fråga som rör hans prins Emanuel personligen:

– Miljöfrågorna är djupt angelägna för det liechtensteinska furstehuset och de står i fokus för familjens arbete mot en ekologisk och samhällelig hållbarhet.

Kronprinsessan Victoria med halvsvenska prinsessan Sophie, som är gift med Victorias tronföljarkollega prins Alois. En dag blir de två Liechtensteins nya furstepar.

LÄS MER: Drottning Elizabeths släkting dömd till fängelse för sexbrott

LÄS MER: Polislarm hos brittiska kungafamiljen – kvinna gripen i prins Andrews hall

LÄS MER: Prins Ernst August dömd till fängelse – slog till en polis

Foto: TT.