Kungaparet skakas av ny sorg – nu meddelas dödsfallet

Kungaparet sörjer Göran Alm.
”Mycket kunskap försvinner med Göran Alms för tidiga bortgång. Han är saknad” säger kungaparet i en kommentar till Svensk Damtidning.
Annons

I går nåddes vi av nyheten att drottningens nära medarbetare Karin Lind-Mörnesten gått bort. Och nu kommer besked om ännu ett dödsfall.

Det är Göran Alm, som arbetade nära kungafamiljen i många år, som har avlidit, 74 år gammal. Som chef för Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet var han en nyckelperson i kungaparets stab, och han lämmar ett stort tomrum efter sig:

Annons

– Göran Alm var en mycket kunnig, kompetent och respekterad medarbetare vid hovet. Han var verksam in i det sista och mycket kunskap försvinner med hans för tidiga bortgång. Han var också rolig och gav mycket energi. Han är saknad, säger kungaparet i en kommentar till Svensk Damtidning.

Annons
Kungen, Victoria och prinsessan Estelle i Bernadottebiblioteket
Kungen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i Bernadottebiblioteket på Stockholms slott, en plats som Göran Alm älskade och som var hans ansvarsområde i många år.

Göran Alm började sin tjänst vid hovet redan 1975, då som intendent och förste intendent vid Husgerådskammaren. Under en period var han också biträdande informationschef.

Kungaparet sörjer – Göran Alm är död

Göran Alm var också hovets expert på de kungliga smyckena. Hans kunskap om dessa klenoder var oändlig.

Annons
Göran Alm som var chef för Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet.
Göran Alm (1945-2020).

Göran Alm sörjs närmast av sin hustru Beatrice och barnen Louise, Edward och Eugen. Den 28 februari tar de sitt sista farväl i Gustav Adolfskyrkan på Östermalm i Stockholm, med efterföljande minnesstund.

”Tänk gärna på Operation Smile” skriver familjen i dödsannonsen.

Göran Alm med kronprinsessan Victoria på Prins Eugens Waldemarsudde i maj 2017.

Foto: TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Kungaparet skakas av ny sorg – nu meddelas dödsfallet”

  1. josefin skriver: 13 februari, 2020

    Inget behov att söka M Thorngren. Detta är vad hon kommer att säga: “Kungaparet är informerade”/ “Alm var en uppskattad medarbetare och tankarna gàr till hans familj”. Sà lyder nämligen alltid uttalandena.


  2. Maja skriver: 13 februari, 2020

    Ja visst Josefin, visst år det så! ock! Tittar på bilden av våra kungligheter; så vacker hon är, vår drottning! I ett kortklipptare hår, som klär henne så mycket bättre. Dock, bilden är från en tidigare begravning och som du påpekar Josefin, allt är förutsägbart.


  3. Cissi skriver: 13 februari, 2020

    En riktigt sorglig nyhet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar