Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljen i sorg - bästa vännen död

09 jan, 2017, 11:37 
Agneta Nisbeth
Kungaparets nära vän har avlidit.
Annons
Kungaparet-Riksmotet-Ibl

Kungaparet nåddes under måndagen av det sorgliga beskedet att nära vännen Ulf Dinkelspiel är död. Familjen Dinkelspiel har nära band till hela svenska kungafamiljen. Dagens Nyheter rapporterar att Ulf Dinkelspiel avlidit i sviterna av cancer, en diagnos han fick för fyra månader sedan.

Familjen Dinkelspiel är en av landets mäktigaste finansfamiljer och deras inflytande över näringslivet sträcker sig i generationer bakåt. Ulf Dinkelspiel inledde sin yrkesbana på Öhmans fondkommission men han kom under sin karriär även att vara verksam som politiker och diplomat.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

För kungaparet som delat många stunder av glädje med familjen Dinkelspiel är Ulfs bortgång en stor förlust. Han och hustrun Louise är en del av kungaparets innersta krets och Louise, som arbetat som lärare vid Enskilda Gymnasiet, har även varit kronprinsessans mentor. Ulfs och Louises äldste son Peder är gift med Caroline ”Kling” Dinkelspiel som är en av Victorias bästa vänner. Yngste sonen Jan Dinkelspiel är gift med prinsessan Madeleines nära vän Ellen Stendahl och de umgås fortfarande flitigt och har dessutom barn i samma ålder.

Louise och Ulf Dinkelspiel var gäster när prins Oscar döptes i Slottskyrkan.

Ulf Dinkelspiel blev 77 år gammal och efterlämnar hustrun Louise och barnen Peder, Jan och Charlotte Dinkelspiel.

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl/Stella Pictures.

Annons